Supersnelle vegan dressing met slechts 3 ingrediënten
Deze dressing is per ongeluk ontstaan. Ik wilde eigenlijk een dressing maken met tahin voor bij deze detox salade, alleen kwam ik er bij het maken achter dat de tahin niet goed meer was. Wat nu... Ik maakte een nieuwe dressing met hummus en edelgistvlokken en stond versteld: woah! Dit ...
Vegan sesam strooikaas
Dit is een heerlijke plantaardiger vervanger voor Parmezaanse kaas over pasta's en salades. ...
Healthy Nutella (3 ingrediënten!)
Deze Nutella heb ik afgelopen week gemaakt en liet ik alvast voorbij komen op mijn Instagram Stories. Mijn inbox stroomde vol: wat is het recept! Deel het recept, please! Nou, hier is 'ie dan. Maak het vooral, want het is superlekker en heel verantwoord. ...
Tofu saté met cashewsaus
Tofu leent zich heel goed om te bereiden als saté in de grillpan. Ik maakte daarbij een pittige saus met cashewnoten. Zo lekker! ...
Hummus van witte bonen en zongedroogde tomaten
Een stevige hummus op basis van witte bonen en zongedroogde tomaten. Vol smaak en binnen enkele minuten klaar! ...
Tonein: plantaardige tonijn van watermeloen
Tonein? Tonein ja! Ik weet niet of die term al bestaat, maar ik bedacht het terwijl ik dit lekkers aan het maken was. Een plantaardige variant van tonijn op basis van watermeloen: toen ik hierover las wilde ik het meteen proberen. Wat een ontdekking! ...
4 Alternatieven voor croutons in soep en salades
Voor een lekkere bite in een soep of over een salade kun je croutons van brood gebruiken zoals deze. Maar het is ook wel eens leuk om wat variatie er in te brengen, toch? Daarom laat ik je in dit artikel 4 alternatieven zien. ...
Broccoli met vegan kaassaus
Een lekker bijgerecht dat helemaal plantaardig is. De 'kaas'saus is op basis van cashewnoten en edelgistvlokken. Heb je van dat laatste nog nooit gehoord? Kijk dan even hier in het artikel dat ik er eerder over schreef. Ook lekker met bloemkool! ...
Butterscotch caramelsaus
Dit is een plantaardige butterscotch caramelsaus die je over bijvoorbeeld ijs kunt serveren, over pannenkoeken, in de koffie... Of over de heerlijke appel-walnotencake die ik van de week bakte, waar het recept nog van volgt. Een week houdbaar in de koelkast in een goed afgesloten pot! ...