Dressings, sauzen en spreads

Tonein: plantaardige tonijn van watermeloen

Tonein: plantaardige tonijn van watermeloen

Tonein? Tonein ja! Ik weet niet of die term al bestaat, maar ik bedacht het terwijl ik dit lekkers aan het maken was. Een plantaardige variant van tonijn op basis van watermeloen: toen ik hierover las wilde ik het meteen proberen. Wat een ontdekking!  ...
Lees verder
4 Alternatieven voor croutons in soep en salades

4 Alternatieven voor croutons in soep en salades

Voor een lekkere bite in een soep of over een salade kun je croutons van brood gebruiken zoals deze. Maar het is ook wel eens leuk om wat variatie er in te brengen, toch? Daarom laat ik je in dit artikel 4 alternatieven zien.  ...
Lees verder
Broccoli met vegan kaassaus

Broccoli met vegan kaassaus

Een lekker bijgerecht dat helemaal plantaardig is. De 'kaas'saus is op basis van cashewnoten en edelgistvlokken. Heb je van dat laatste nog nooit gehoord? Kijk dan even hier in het artikel dat ik er eerder over schreef. Ook lekker met bloemkool!  ...
Lees verder
Butterscotch caramelsaus

Butterscotch caramelsaus

Dit is een plantaardige butterscotch caramelsaus die je over bijvoorbeeld ijs kunt serveren, over pannenkoeken, in de koffie... Of over de heerlijke appel-walnotencake die ik van de week bakte, waar het recept nog van volgt. Een week houdbaar in de koelkast in een goed afgesloten pot!  ...
Lees verder
Vegan roomkaas

Vegan roomkaas

Bij een bagel 'zalm' hoort natuurlijk roomkaas, zoals ik al eerder met de papaya zalm had gedaan. Ik ging op zoek naar een vegan cream cheese recept en kwam hier uit. Wat een onwijs makkelijke manier om zelf roomkaas te maken! De hoeveelheid is wel aan de grote kant, dus ...
Lees verder
Pastasaus met zongedroogde tomaten

Pastasaus met zongedroogde tomaten

Pastasaus is echt zoiets dat je in een handomdraai zelf maakt en zoveel lekkerder is dan de kant en klare versies uit de winkel. Deze saus bijvoorbeeld met zongedroogde tomaatjes en romatomaten: superlekker! Romatomaten hebben een lichtzoete smaak en zijn erg geschikt voor het maken van verse pastasaus maar ook ...
Lees verder
Guacamole

Guacamole

Er lagen nog wat avocado's op de fruitschaal die hun beste tijd gehad hadden: een mooie gelegenheid om guacamole mee te maken! Van deze Mexicaanse dipsaus bestaan vele versies, maar ik hield het bij de basis. Eenvoudig maar vol smaak. Lekker met tortilla chips!  ...
Lees verder
Pinda woksaus

Pinda woksaus

Zelf woksaus maken is helemaal niet moeilijk. Neem deze pinda woksaus met sojasaus en verse gember: het is in een handomdraai klaar én je kunt het helemaal naar jouw smaak aanpassen. Hou je van wat pittiger? Voeg wat chilipeper toe. Of hak een extra teentje knoflook fijn en doe deze ...
Lees verder
Vegan kaassaus

Vegan kaassaus

Deze dikke smaakvolle kaassaus maak je in een handomdraai en is bijvoorbeeld heel lekker als dip bij knapperige rauwkost. Maar ook, en daarbij kwam ik uit op dit recept: als vervanger voor kaas in een (uiteraard vega) kapsalon. Toen ik die aan het maken was, kwam er ik namelijk achter ...
Lees verder
Broodje hamburger met bloemkool mayo

Broodje hamburger met bloemkool mayo

Bloemkool mayo? Jazeker. Je zou het niet verwachten, maar daar kun je dus een heel lekker sausje van maken dat heel goed samen gaat met een broodje vegaburger! ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Share: