Everything but the bagel seasoning

Afgelopen januari was ik op vakantie in Amerika. Naast het bezoeken van Walt Disneyworld hebben we ook veel winkels en supermarkten bezocht. Er stond iets hoog op mijn wensenlijstje om daar te kopen om mee naar huis te nemen: een mengsel genaamd Everything but the bagel seasoning. Ik had hier zoveel goeds over gelezen en gehoord, dat wilde ik proberen! Nou, wat ze zeggen is waar: dit mengsel is echt heel lekker en smaakt zo’n beetje overal goed bij. Het is heel makkelijk zelf na te maken, ik laat je in dit artikel zien hoe!

Everything but the bagel seasoning

Deze mix is al een aantal jaar zeer populair in Amerika. Je kunt dit werkelijk over alle hartige gerechten over strooien: over pasta’s, soep, salades of op een sandwich, het smaakt overal bij! Zo eet ik het graag op geroosterd Mehrkorn brood met zuurdesem van AH, hummus, avocado en gebakken kastanjechampignons met balsamico.

Verkrijgbaar in de toko

Je kunt het ook bij sommige toko’s kopen! Lees hier waar ik het kocht.

De mix bestaat uit:

 • witte en zwarte sesamzaadjes
 • zeezout
 • gedroogde knoflook
 • gedroogde ui
 • maanzaadjes

Trader Joe’s

Ik kocht een potje met het mengsel bij de supermarkt Trader Joe’s. Kijk hier om te zien wat ik daar nog meer kocht!

Strooier

De zelfgemaakte mix deed ik in een strooier die ik bij de kringloop tegen kwam.

Maar online zijn er ook goede strooiers te vinden, bijvoorbeeld zoals deze die er ook perfect voor is:

Afdrukken

Everything but the bagel seasonining

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze samenstelling komt uit het Amerikaanse tijdschrift Real Simple. Gebruik de Amerikaanse inhoudsmaten tablespoon, deze zijn verkrijgbaar bij onder andere IKEA bijvoorbeeld en natuurlijk online zoals deze:

 • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
 • 3 tablespoons witte sesamzaadjes
 • 2 tablespoons zwarte sesamzaadjes
 • 3 tablespoons gemalen gebakken uitjes
 • 3 tablespoons maanzaadjes
 • 2 tablespoons gemalen gedroogde knoflookschijfjes of knoflookpoeder/gedroogde knoflook uit een molen
 • 2 tablespoons gemalen zeezout, zie notities

Bereidingswijze

 • Meng alle ingrediënten en bewaar in een afgesloten strooibus.

Notities

 • De gedroogde knoflookschijfjes kocht ik bij Amazing Oriental. Je kunt ook gedroogde knoflook kopen in de supermarkt, je kunt deze vinden bij de kruiden in potjes.
 • Eerst had ik 4 tablespoons vermeld, maar kreeg veel feedback van mensen die dit te zout vinden. Ik heb het daarom gehalveerd. Voeg vooral zoveel of zo weinig zout toe naar jouw eigen smaak!
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

24 reacties

 • Reply Diana

  Zijn dit de indische gebakken uitjes die je gebruikt?

  21 september 2020 at 11:26
 • Reply anita

  waar haal je de gedroogde knoflook

  24 september 2020 at 21:48
  • Reply Suzanne

   Dat staat in het artikel 😉 bij Amazing Oriental.

   24 september 2020 at 23:13
   • Reply Schaë Netteler

    Hoi, nu ben ik net bij de oriental geweest. Helaas geen gemalen gedroogde knoflookschijfjes kunnen vinden.
    Nu heb ik knoflook stukjes uit de vriezer gekocht. Kan ik dat ook gebruiken?

    19 oktober 2020 at 11:46
    • Reply Suzanne

     Ik vrees dat dat niet werkt, want wanneer dat ontdooit wordt het gewoon zachte knoflook. Je moet echt gedroogde knoflook hebben.

     21 oktober 2020 at 10:30
    • Reply Janett

     Gewoon in de supermarkt te koop!

     25 mei 2022 at 08:13
 • Reply Robin

  Hoi! Gebruik je zwart/blauw maanzaad of wit maanzaad voor deze mix? En als ik gebakken uitjes koop in de supermarkt, moet ik die dan dus nog malen? 🙂 alvast bedankt! Ik ben super fan van je recepten.

  18 oktober 2020 at 14:04
  • Reply Suzanne

   Wat leuk om te horen! 🙂 Ik gebruik zwart maanzaad. En ja, de uitjes nog meemalen!

   21 oktober 2020 at 10:30
 • Reply Nynke

  Super lekker. Ik heb de sesamzaadjes nog even geroosterd in een koekenpan voor extra smaak.
  En ik heb maar één tablespoon zout gebruikt. Vond het dan al vrij zout. Dus wat extra van de rest toegevoegd. Zout kan ik altijd nog toevoegen maar niet meer weghalen. Maar super lekker!

  10 november 2020 at 14:19
 • Reply Patricia

  Omg wat is deze lekker.. ik was erna op zoek na een filmpje te hebben gezien op tiktok haha…
  Heel erg blij met dit recept!!
  Bedankt en deze moeten mensen echt maken!

  12 november 2020 at 22:15
 • Reply Gert

  Hallo!

  Ik dacht ik probeer even z’n potje uit, maar online gaan ze al gauw voor 20Euro en dat lijkt me wat aan de dure kant gezien ik op je foto zag dat ze voor 1.99 USD gingen in de winkel daar.

  Zijn er Belgische of Nederlandse winkels die een variant verkopen die gelijkaardig smaakt ?

  26 december 2020 at 11:42
 • Reply Suzanne

  Hoi naamgenoot! Echt een zalig recept! Alleen minder zout gebruikt en vond het nu al aan de zoute kant. Zwarte sesam nergens te vinden hier, dus vervangen voor chia zaad. Maar echt verrukkelijk! Wil meteen nog meer paprika’s met cream cheese en deze kruiden eten! Bedankt voor het heerlijke recept.

  3 januari 2021 at 11:56
  • Reply Roos

   Zwarte sesam kan je bij de turkse winkel open, daar heet het corek otu. 🙂

   15 juli 2021 at 10:21
 • Reply Monique

  Deze mix viel in mijn gezin erg in de smaak bij/over de tofu-omelet. Ik had geen maanzaad, dus dat vervangen door gemalen pompoenpitten. En maar één eetlepel zout gebruikt ipv vier. Lijkt me ook heerlijk op een broodje met tomaat en avocado! Over de pasta! Over de rijst – inderdaad wel zo ongeveer over alles 🙂

  7 januari 2021 at 15:12
 • Reply Denise

  Hoihoi! Bedankt voor je recept! Kan ik ook knoflookgranulaat gebruiken? Zo nee, wat moet ik dan precies hebben?

  Groetjes xx

  14 januari 2021 at 19:37
  • Reply Suzanne

   Ik denk dat dat prima kan!

   18 januari 2021 at 11:15
 • Reply hobs

  Er staat een spelfout in de titel: ‘SEASONINING’

  23 april 2021 at 12:44
  • Reply Suzanne

   Dank je wel voor het doorgeven!

   23 april 2021 at 13:44
 • Reply T

  Hi, zou je de gedroogde uitjes ook zelf kunnen laten drogen ipv die uit de winkel te gebruiken, of blijft dit dan niet lang houdbaar?
  Of zou uienpoeder bijv ook een optie kunnen zijn? Groetjes

  25 mei 2021 at 22:12
  • Reply Suzanne

   Zelf drogen heb ik geen ervaring mee, maar de kans op schimmel lijkt me dan vrij aanwezig. En het maakt echt wel een verschil vind ik zelf, gebakken uitjes of uienpoeder. Je kunt het proberen natuurlijk!

   26 mei 2021 at 13:23
 • Reply Corine

  Je kan gedroogde knoflook schijfjes bij de Surinaamse toko kopen 🤤

  16 september 2021 at 17:13
 • Reply Irene

  Bedankt voor het delen van dit recept! Ik ga dit zeker proberen. Ik zie op de website van Amazing Oriental dat ze een zak met 5 kg knoflook schijfjes hebben. Weet je of ze die ook in een kleinere hoeveelheid hebben? En ligt dat dan bij de kruiden? Ik kom graag bij Amazing Oriental maar vaak vind ik het lastig om specifieke producten te vinden

  29 december 2021 at 10:58
 • reageer

  Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star