Everything but the bagel seasonining

Afgelopen januari was ik op vakantie in Amerika. Naast het bezoeken van Walt Disneyworld hebben we ook veel winkels en supermarkten bezocht. Er stond iets hoog op mijn wensenlijstje om daar te kopen om mee naar huis te nemen: een mengsel genaamd Everything but the bagel seasoning. Ik had hier zoveel goeds over gelezen en gehoord, dat wilde ik proberen! Nou, wat ze zeggen is waar: dit mengsel is echt heel lekker en smaakt zo’n beetje overal goed bij. Het is heel makkelijk zelf na te maken, ik laat je in dit artikel zien hoe!

Everything but the bagel seasoning

Deze mix is al een aantal jaar zeer populair in Amerika. Je kunt dit werkelijk over alle hartige gerechten over strooien: over pasta’s, soep, salades of op een sandwich, het smaakt overal bij! Zo eet ik het graag op geroosterd Mehrkorn brood met zuurdesem van AH, hummus, avocado en gebakken kastanjechampignons met balsamico.

De mix bestaat uit:

 • witte en zwarte sesamzaadjes
 • zeezout
 • gedroogde knoflook
 • gedroogde ui
 • maanzaadjes

Trader Joe’s

Ik kocht een potje met het mengsel bij de supermarkt Trader Joe’s. Kijk hier om te zien wat ik daar nog meer kocht!

Strooier

De zelfgemaakte mix deed ik in een strooier die ik bij de kringloop tegen kwam.

Maar online zijn er ook goede strooiers te vinden, bijvoorbeeld zoals deze die er ook perfect voor is:

Afdrukken

Everything but the bagel seasonining

Deze samenstelling komt uit het Amerikaanse tijdschrift Real Simple. Gebruik de Amerikaanse inhoudsmaten tablespoon, deze zijn verkrijgbaar bij onder andere IKEA bijvoorbeeld en natuurlijk online zoals deze:

 • Auteur: Suzanne
Scale

Ingrediënten

 • 3 tablespoons witte sesamzaadjes
 • 2 tablespoons zwarte sesamzaadjes
 • 3 tablespoons gemalen gedroogde uitjes
 • 3 tablespoons maanzaadjes
 • 2 tablespoons gemalen gedroogde knoflookschijfjes
 • 4 tablespoons gemalen zeezout

Bereidingswijze

 • Meng alle ingrediënten en bewaar in een afgesloten strooibus.

Notities

De gedroogde knoflookschijfjes kocht ik bij Amazing Oriental.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Els Grit

  Waar koop ik gedroogde uitjes? Dit is, denk ik, anders dan gebakken uitjes.

  7 mei 2020 at 19:33
  • Reply Suzanne

   Dat had ik er wel bij moeten vermelden, ik heb gewoon wel de gebakken uitjes gebruikt die je in de supermarkt kunt kopen. Ik vind het alsnog precies lijken op de originele mix! 🙂

   7 mei 2020 at 21:05

  reageer