Afgelopen januari was ik op vakantie in Amerika. Naast het bezoeken van Walt Disneyworld hebben we ook veel winkels en supermarkten bezocht. Er stond iets hoog op mijn wensenlijstje om daar te kopen om mee naar huis te nemen: een mengsel genaamd Everything but the bagel seasoning. Ik had hier zoveel goeds over gelezen en gehoord, dat wilde ik proberen! Nou, wat ze zeggen is waar: dit mengsel is echt heel lekker en smaakt zo’n beetje overal goed bij. Het is heel makkelijk zelf na te maken, ik laat je in dit artikel zien hoe!
Everything but the bagel seasoning
Deze mix is al een aantal jaar zeer populair in Amerika. Je kunt dit werkelijk over alle hartige gerechten over strooien: over pasta’s, soep, salades of op een sandwich, het smaakt overal bij! Zo eet ik het graag op geroosterd Mehrkorn brood met zuurdesem van AH, hummus, avocado en gebakken kastanjechampignons met balsamico.
De mix bestaat uit:
- witte en zwarte sesamzaadjes
- zeezout
- gedroogde knoflook
- gedroogde ui
- maanzaadjes
Trader Joe’s
Ik kocht een potje met het mengsel bij de supermarkt Trader Joe’s. Kijk hier om te zien wat ik daar nog meer kocht!
Strooier
De zelfgemaakte mix deed ik in een strooier die ik bij de kringloop tegen kwam.
Maar online zijn er ook goede strooiers te vinden, bijvoorbeeld zoals deze die er ook perfect voor is:
AfdrukkenEverything but the bagel seasonining
Deze samenstelling komt uit het Amerikaanse tijdschrift Real Simple. Gebruik de Amerikaanse inhoudsmaten tablespoon, deze zijn verkrijgbaar bij onder andere IKEA bijvoorbeeld en natuurlijk online zoals deze:
Ingrediënten
- 3 tablespoons witte sesamzaadjes
- 2 tablespoons zwarte sesamzaadjes
- 3 tablespoons gemalen gebakken uitjes
- 3 tablespoons maanzaadjes
- 2 tablespoons gemalen gedroogde knoflookschijfjes
- 4 tablespoons gemalen zeezout
Bereidingswijze
- Meng alle ingrediënten en bewaar in een afgesloten strooibus.
Notities
De gedroogde knoflookschijfjes kocht ik bij Amazing Oriental.
13 reacties
Zijn dit de indische gebakken uitjes die je gebruikt?
21 september 2020 at 11:26De gebakken uitjes uit de supermarkt, zoals deze: https://www.ah.nl/producten/product/wi117611/ah-indonesische-gebakken-uitjes
21 september 2020 at 13:19waar haal je de gedroogde knoflook
24 september 2020 at 21:48Dat staat in het artikel 😉 bij Amazing Oriental.
24 september 2020 at 23:13Hoi, nu ben ik net bij de oriental geweest. Helaas geen gemalen gedroogde knoflookschijfjes kunnen vinden.
19 oktober 2020 at 11:46Nu heb ik knoflook stukjes uit de vriezer gekocht. Kan ik dat ook gebruiken?
Ik vrees dat dat niet werkt, want wanneer dat ontdooit wordt het gewoon zachte knoflook. Je moet echt gedroogde knoflook hebben.
21 oktober 2020 at 10:30Hoi! Gebruik je zwart/blauw maanzaad of wit maanzaad voor deze mix? En als ik gebakken uitjes koop in de supermarkt, moet ik die dan dus nog malen? 🙂 alvast bedankt! Ik ben super fan van je recepten.
18 oktober 2020 at 14:04Wat leuk om te horen! 🙂 Ik gebruik zwart maanzaad. En ja, de uitjes nog meemalen!
21 oktober 2020 at 10:30Super lekker. Ik heb de sesamzaadjes nog even geroosterd in een koekenpan voor extra smaak.
10 november 2020 at 14:19En ik heb maar één tablespoon zout gebruikt. Vond het dan al vrij zout. Dus wat extra van de rest toegevoegd. Zout kan ik altijd nog toevoegen maar niet meer weghalen. Maar super lekker!
Omg wat is deze lekker.. ik was erna op zoek na een filmpje te hebben gezien op tiktok haha…
12 november 2020 at 22:15Heel erg blij met dit recept!!
Bedankt en deze moeten mensen echt maken!
Hoi naamgenoot! Echt een zalig recept! Alleen minder zout gebruikt en vond het nu al aan de zoute kant. Zwarte sesam nergens te vinden hier, dus vervangen voor chia zaad. Maar echt verrukkelijk! Wil meteen nog meer paprika’s met cream cheese en deze kruiden eten! Bedankt voor het heerlijke recept.
3 januari 2021 at 11:56Hoihoi! Bedankt voor je recept! Kan ik ook knoflookgranulaat gebruiken? Zo nee, wat moet ik dan precies hebben?
Groetjes xx
14 januari 2021 at 19:37Ik denk dat dat prima kan!
18 januari 2021 at 11:15