Vegan shoplog #8: Trader Joe’s in Amerika shoplog en wishlist

Ik ben dol op het bezoeken van buitenlandse supermarkten. Ik kan er rustig uren ronddwalen en alle voor mij onbekende producten bewonderen. Tijdens onze vakantie in Amerika onlangs hebben we diverse supermarkten bezocht waaronder voor het eerst Trader Joe’s. Ik heb mijn ogen uitgekeken naar het uitgebreide assortiment en neem je in dit artikel mee en laat je zien wat ik er gekocht heb en had willen kopen indien ik een oneindig uitrekbare koffer had!

Trader Joe’s

Trader Joe’s is een Amerikaanse supermarktketen die bestaat uit ruim 500 vestigingen verspreid over Amerika. De vestigingen zijn in grote lijnen hetzelfde opgebouwd, maar sommige passen zich aan naar de omgeving, zo zijn er filialen met een surf thema die dichtbij een strand gevestigd zijn. Trader Joe’s heeft een minder diep assortiment dan de gemiddelde supermarkt en de producten zijn veelal biologisch  en van het eigen label Trader Joe’s. Leuk detail: Aldi is van dezelfde eigenaar en daar vind je ook enkele producten van het label Trader Joe’s, zoals noten en gedroogde vruchten.

Fan

Je kunt me inmiddels fan noemen: ik had altijd het beeld erbij dat het een dure bio super was, maar dat blijkt niet zo te zijn. Er hangt een fijne sfeer, het personeel is ontzettend behulpzaam en de producten zien er zo goed uit, eigenzinnige verpakkingen, veel biologisch en lokaal en behoorlijk veel vegan producten! Omdat we niet veel tijd hadden heb ik de gekoelde en bevroren producten overgeslagen, maar ik weet uit vlogs die ik volg dat daar veel goeds tussen zit. Een volgende keer wellicht!

We hebben beide filialen in Orlando bezocht, maar dit filiaal aan Sand Lake Road is mijn favoriet. Gelegen in een chique en vrij rustige wijk met zowat om de hoek een filiaal van boekwinkel Barnes & Noble met een filiaal van Starbucks er in. Zo tof!

Mocht dat ook jouw ding zijn, is dat dus aan te raden! De mijne wel in elk geval: supermarkt, boeken en tijdschriften en koffie, ik zou hier uren kunnen ronddwalen! Deze boekwinkel met Starbucks is gelegen op een outdoor winkelcentrum genaamd Plaza Venezia zoals je die veel tegenkomt daar en ook is er een vestiging van supermarktketen Publix waar ik nog eens naar toe zou willen. Goed, op naar Trader Joe’s dus.

Ik vond het zo’n sympathieke en vrolijke winkel waar je gewoon blij van wordt. Neem dit bord bijvoorbeeld: “We tried it! We liked it! …But if you don’t, bring it back for a refund or exchange.”

Of deze: “we keep our costs low…because every penny we save is a penny you save!”

En dan de hoofdzakelijke reden waarom ik een Trader Joe’s winkel wilde bezoeken: om deze Everything but the bagel mix te kopen. Deze heb ik in zoveel vlogs voorbij zien komen dat ik ‘m echt wilde proberen! Meer hierover later.

Je boodschappen worden voor je ingepakt in deze papieren tassen.

En dan is het nu tijd om te laten zien wat ik allemaal gekocht heb!

Natuurlijk kocht ik deze beroemde Everything but the bagel sesame seasoning blend. Dit mengsel heb ik inmiddels thuis geprobeerd en ik snap de hype! Het smaakt heerlijk over zo’n beetje alles. Avocado toast, popcorn, salades, soep: het is een lekker mengsel van sesamzaad, zee zout, knoflook, ui en maanzaad. Heerlijk! Een potje met 65 gram kost $ 1,99 wat omgerekend in Euro’s ongeveer € 1,84 is.

Vegan birthday cake popcorn! Die kon ik niet weerstaan. Thuis probeerde ik ‘m en vind het echt heel erg lekker. Mierzoet, daar moet je van houden, maar wat mij betreft helemaal goedgekeurd! De prijs is $ 1,99.

Deze zak gedroogde mango was niet heel anders dan die je hier kunt kopen in Nederland, maar wel heel lekker. Het kostte $ 1,99.

Deze twee vegan dadel-noten snacks waren erg handig om mee te nemen en vullend. In de smaken blueberry almond peanut (favoriet!) en cashew apricot. Beiden kostten $ 3,99.

Clif bars zijn ook verkrijgbaar in Nederland, maar deze smaken was ik hier nog niet eerder tegen gekomen. Ook kosten ze bij Trader Joe’s slechts $ 0,99 per stuk, wat omgerekend zo’n $ 0,91 is.

En dan deze rugelach, ook iets waar ik online veel goeds over had gelezen. Ik had nog nooit eerder rugelach op. Rugelach is een lekkernij uit de Joodse keuken en worden gevuld met bijvoorbeeld jam. Ik vond ze heel erg lekker! Per doos kostte het € 3,99.

Bij Trader Joe’s kun je ook terecht voor verzorgingsproducten. Ik nam deze rose facial oil mee voor € 5,99. Het is verpakt in een hygiënische pompflacon en ik vind het een prettig product, trekt snel in!

Ook kocht ik deze roomspray met frisse citroen en spearmint geur. Deze kostte $ 1,99.

Ik had nog wel veel meer willen kopen, het zag er allemaal zo goed uit! Maar helaas, we hadden weinig tijd en waren natuurlijk beperkt in de bagage. Maar mocht ik nog een lege koffer bij me gehad hebben voor de terugweg dan waren deze zeker weten mijn winkelwagentje in gegaan:

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door traderjoesvegan (@traderjoesvegan) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door traderjoesvegan (@traderjoesvegan) op

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Trader Joe’s (@traderjoes) op

Ben jij wel eens bij Trader Joe’s geweest?

Dit artikel is onderdeel van de serie vegan shoplogs. Lees hieronder alle delen uit deze serie.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Sijtje

    Die mango is echt mijn favoriet. Mijn vriend nam die altijd 4 zakken voor me mee toen hij nog in Amerika woonde haha. Vind hem minder droog dan de meeste die je hier in NL kan kopen, en ook minder duur.

    28 februari 2020 at 12:27
  • reageer