Vegan shoplog #1

De rubriek vegan in de supermarkt ken je vast al, evenals de series vegan in de Aziatische supermarkt en vegan in de Turkse supermarkt. Om het overzicht te bewaren plaats ik alle vegan producten buiten de supermarkt en toko om in deze vegan shoplogs. Denk bijvoorbeeld aan winkels als Ekoplaza, Holland & Barrett, Xenos en Action.

Kerst zuurstokken
Of hoe ze in het Amerikaans genoemd worden: candy canes. Meestal bevat dit rood-wit gestreept snoepgoed de kleurstof E120. En die wil je als veganist vast vermijden: het  wordt ook wel karmijn of karmijnzuur genoemd en wordt gemaakt van luizen. Gelukkig zijn er ook candy canes verkrijgbaar zonder deze kleurstof, maar het is goed zoeken. Net als vorig jaar vond ik ze bij de Action. Toen maakte ik er onder andere deze lekkere koekjes mee en gebruikte ik ze als decoratie op deze taart. En op onderstaande vegan cupcakes, yummy!

Er zijn twee soorten verkrijgbaar: een XL candy cane en die kost € 0,89 per stuk. Ook zijn ze er in kleiner formaat in een zakje met een feestbril erbij, die kosten € 0,99 per zakje.

After Eight chocolade kerstmannen
Nog meer lekkers voor kerst! Kerstmannen gemaakt van de frisse munt chocolade van After Eight. Zo lekker en heel leuk om een dessert mee te decoreren met kerst! Voor een doosje met 3 stuks betaal je € 1,49.

Gedroogde mango
Ik ben dol op gedroogde mango, ik koop het regelmatig in de toko. Nu kwam ik het ook bij de Action tegen! Een zakje met 75 gram kost € 1,75.

Glutenvrije caramelbites
Fijn voor mensen die geen gluten mogen of willen eten: deze 3 nieuwe bites zijn glutenvrij en bevatten geen dierlijke ingrediënten.

Ik kocht de versie met zonnebloempitten, maar ze zijn er ook met pinda’s en sesam. Een zakje met 100 gram kost € 0,78.

Nature’s coconut cubes
Deze heb ik al vaker gekocht en eigenlijk moet ik dat gewoon niet meer doen. Zo’n doos is veel te snel leeg: deze kokosblokjes zijn verslavend lekker én helemaal vegan.

Ze hebben een spekkies-achtige bite en smaken heerlijk. Een doos met 275 gram kost € 0,89.

Crispy crisps gevriesdroogde aardbei
Een heel lekkere snack gemaakt van gevriesdroogde aardbei. Krokante stukjes die ook in andere fruitsmaken verkrijgbaar zijn zoals appel. Een zakje met 18 gram kost € 0,78. Weegt bijna niks, dus ideaal om in je tas te doen als lekker tussendoortje onderweg!

Dit artikel is onderdeel van de serie vegan shoplogs. Lees hieronder alle delen uit deze serie.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer