Vegan shoplog #9

De rubriek vegan in de supermarkt ken je vast al, evenals de series vegan in de Aziatische supermarkt en vegan in de Turkse supermarkt. Om het overzicht te bewaren plaats ik alle vegan producten buiten de supermarkt en toko om in deze vegan shoplogs. Denk bijvoorbeeld aan winkels als Ekoplaza, Holland & Barrett, Xenos en Action.

De Paddestoel linzenkroket

Deze linzenkroket kwam ik tegen in de koeling met wekelijkse aanbiedingen bij Ekoplaza. Normaal kosten ze per 2 stuks € 3,29 en nu waren ze in de aanbieding voor € 2,49. Ik was er vooral benieuwd naar omdat je ze niet hoeft te frituren maar alleen even op te bakken in een koekenpan. Ik heb ze inmiddels geprobeerd en ben heel enthousiast: deze zijn echt heel lekker!

Dit zijn de voor- en nadelen op een rijtje:

+ je hebt geen frituurpan nodig, alleen even bakken aan beide kanten in een klein beetje olie

+ ze zijn vegan en biologisch

+ ze hebben na het bakken een heel goed krokant laagje

+ ik vind ze heel erg lekker. Ik at er een op een hamburgerbroodje (van Jumbo en AH zijn ze vegan!) met mosterd

– ze zijn behoorlijk prijzig, maar voor af en toe om jezelf te trakteren vind ik het wel waard

– ze zijn heel teer, wat wil zeggen dat ze tijdens het bakken snel uit elkaar vallen. Op de verpakking staat dat je ze in weinig olie krokant moet bakken, maar dat resulteerde bij mij tot het vastplakken van het buitenste laagje aan de pan. Meer olie dus en voorzichtig omdraaien met een spatel.

Amaizin chili corn chips

Deze chips heb ik gekocht voor een recept voor een aankomend deel van Vegan Fast Food Friday, maar vind ze sowieso erg lekker. Ze zijn trouwens ook glutenvrij! Een zakje met 75 gram kost € 1,29. Ingrediënten: Mais*, Zonnebloemolie*, Zout, Paprika*, Knoflook*, Uien*, Suiker*, Koriander*, Fenegriekzaad*, Lavas*, Cayennepeper*, * = Biologisch. Ook verkrijgbaar in de smaken naturel en paprika!

Whole Earth cola

Lekkere zoete cola die ik af en toe drink, een blikje kost € 1,39. Nu is cola altijd vegan, maar het leek me toch leuk om deze hier te laten zien. De watermeloen frisdrank van deze serie blikjes is trouwens ook een aanrader.

Ekoplaza dadel-abrikozenkoek

Op deze koek trakteer ik mezelf af en toe. Hij is zo lekker! Een stukje kost € 2,05.

Jacob Hooy agar agar

Agar agar is een plantaardige variant van gelatine. Gelatine laat ik als veganist links liggen omdat het gemaakt is van dierlijk slachtafval, meestal huid en botten. Gelukkig kun je met agar agar ook prima aan de slag in de keuken, hier schreef ik er al eerder over. Ik gebruik meestal de zakjes die je in de supermarkt kunt kopen. Best prijzig, want er zit maar 7 gram in en zo’n zakje kost € 1,02. Ik was dan ook blij toen ik een veel grotere verpakking tegenkwam bij Holland & Barrett, dat ook nog eens veel handiger is verpakt, namelijk in een potje! In een potje zit 40 gram en het kost € 5,19. Vooral in de aanbieding is dit interessant, deze week heeft Holland & Barrett hier bijvoorbeeld de actie ‘2e product voor 50% korting’ op. Handig! Wat je er zoal mee kunt? Ook dat zie je in dit artikel, helemaal onderaan!

Dit artikel is onderdeel van de serie vegan shoplogs. Lees hieronder alle delen uit deze serie.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer