Shoplog 12: vegan lekkernijen voor de kerst

Nog even en het is zover: kerst! De winkels liggen weer vol met lekkernijen zoals chocoladekerstkransjes, kerststol en marsepein. Maar welke zijn vegan? Ik zet een aantal lekkere producten voor je op een rij!

Kerststol

Heerlijk voor bij het kerstontbijt: kerststol. Er zijn verschillende veganistische soorten verkrijgbaar en ik heb er 2 geprobeerd: van de Lidl en de Aldi.

Lidl

Deze stol is zowel veganistisch als glutenvrij en hij kost € 3,99. Het is een vrij kleine stol van 400 gram en heel compact. Ik vond ‘m lekker, maar wel droog. Ik kreeg via Instagram de tip om het spijs eruit te halen en dat over de plak kerststol te smeren. Inderdaad, veel beter zo en minder droog! De prijs vind ik ook aan de hoge kant voor het formaat.

Aldi

De kerststol bij Aldi kost € 2,79 en deze weegt een stuk zwaarder dan die van de Lidl: 460 gram. Deze stol vind ik persoonlijk lekkerder en wat luchtiger dan die van de Lidl en ook de prijs is een stuk lager. En een verschil is wel dat het spijs van de Lidl van amandelen is gemaakt en dit spijs van sojabonen.

Hema chocolate stars

Extra pure chocolade van 79% cacao in de vorm van sterren. Een zakje met 150 kost € 2,80.

Ingrediënten: cacaomassa, suiker, magere cacaopoeder, emulgator sojalechitine.

Tony’s Chocolonely Tony’s kerst reep puur

Belgische Fairtrade pure chocolade met snoepgoed met pepermuntolie met ten minste 51% cacao. Deze reep is verkrijgbaar in de meeste supermarkten en de richtprijs is € 3,49. Ik vond dit een heel lekkere reep, de smaak doet me denken aan After Eight chocolaatjes! Er zitten ook zichtbare stukjes candy cane in. Leuk!

Ingrediënten: cacaomassa, suiker, cacaoboter, candy cane 6,67% (suiker, glucosestroop, kleurstof: anthocyanen, aroma: natuurlijk pepermuntolie), emulgator: sojalechitine.

AH Excellent marsepein figuurtjes

Deze figuurtjes keren bijna ieder feestseizoen weer terug bij AH, dan weer in de vorm van kuikentjes met Pasen en nu weer in de vorm van sterren, sokken en kerstboompjes. Ze bestaan uit marsepein met een laagje chocolade. Ik vind deze zo lekker! Een zakje met 160 gram kost € 2,99.

Ingrediënten: suiker, 29% amandel, cacaomassa, stabilisator (sorbitol [E420], invertase [E1103]), glucosestroop, cacaoboter, verdikkingsmiddel (cellulosegom [E466]), water, voedingszuur (citroenzuur [E330]), kleurstof (patentblauw v [E131], bietenrood [E162]), kleurend saffloerextract, emulgator (sojalecithine [E322]), natuurlijk vanillearoma.

Aldi extra pure kerstkransjes

Bij de Aldi kwam ik deze extra pure kerstkransjes tegen. Een schaaltje met 150 gram kost 1,39.

Ingrediënten: cacaomassa, suiker, cacaoboter, emulgaor (lechitinen (soja)), natuurlijk vanillearoma.

Nog meer vegan kerstlekkernijen? Neem dan eens een kijkje op deze Vegan Wiki pagina.

Dit artikel is onderdeel van de serie vegan shoplogs. Lees hieronder alle delen uit deze serie.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Mieke

    Zo eet ik kerststol altijd al. Dan heb je met elke hap wat spijs, heerlijk!

    8 december 2020 at 14:36
  • reageer