Shoplog 17: Auchan Frankrijk

Vorige week was ik samen met Fabien twee dagen in Frankrijk: we verbleven in Disneyland Paris, zoals je hier kon zien. Dat was zo leuk! Onderweg er naar toe kwamen we langs een enorme supermarkt. Op de terugweg naar huis stopten we daar om een kijkje te nemen. Wat een enorme supermarkt! We hebben er een paar uur rondgekeken en natuurlijk heb ik wat lekkere vegan producten gekocht om te proberen. In dit artikel laat ik je ze zien!

Auchan

Wat is dat toch heerlijk: rondstruinen door buitenlandse supermarkten. Ik vind het zo interessant om te zien wat er allemaal wordt verkocht in andere landen. Deze supermarkt Auchan waar wij waren is enorm en heet dan ook een hypermarché.

En heeft maar liefst 69 kassa’s. En zelfs met zoveel kassa’s moesten we alsnog aansluiten in de rij, terwijl ze vrijwel allemaal geopend waren!

Het vegan aanbod viel helaas wel tegen in deze supermarkt. Maar toch is het een bezoek waard. De groente- en fruitafdeling is enorm en de verse producten zagen er zo goed uit. Ik kocht een paar mandarijnen om te proberen, ik kan je vertellen dat die 1000 keer smaakvoller zijn dan de versie die wij hier in de supermarkt hebben liggen!

Auchan Roncq

Het filiaal Auchan Ronq dat wij bezochten ligt net over de Franse grens bij Kortrijk/Menen. Op de website kun je een groot gedeelte van het vegan aanbod bekijken op deze pagina!

Auchan Ronq
Boulevard d’Halluin
59223 Roncq

Openingstijden:
Maandag t/m zaterdag: 8.30 uur – 21.30 uur
Zondag: 8.30 uur – 12.30 uur

Shoplog

En dan nu mijn aankopen, van boven naar beneden en van links naar rechts!

Starbucks signature chocolate 70%

Niet typisch Frans en waarschijnlijk kun je dit in Nederland ook vast ergens kopen, maar ik vond het een mooi blik, ideaal om hierna cacao in te bewaren. Ik heb er inmiddels warme chocolademelk mee gemaakt, heel puur en vol van smaak! Wat ik eigenlijk nog lekkerder vind hiermee is een lepeltje door de koffie. Zo heb je in seconden een café mocha (koffie met chocoladesmaak) gemaakt!

Knorr velouté butternut & pois chiches

In Franse supermarkten vind je opvallend veel pakken en flessen soep. Vooral veel velouté, dit is een zachte, romige en gebonden soep, vaak wordt er ei en/of room toegevoegd. Het is even zoeken, maar er zijn best veel soorten vegan. Ik kocht er een van Knorr: velouté butternut & pois chiches oftewel met pompoen en kikkererwten. Ik heb deze nog niet geprobeerd, hou mijn What I eat in a day video’s in de gaten om te zien hoe ik ‘m vind smaken!

Brood

Het aanbod van verse broden en stokbroden is enorm! Ik heb uiteindelijk gekozen voor een brood genaamd pavé saveur tranche.

Dit bevatte geen dierlijke ingrediënten, sommige broden bevatten namelijk E472 en dit kan dierlijk zijn. Het brood is heel luchtig van binnen en heeft een krokante korst. Zalig!

Vico crousti pom appelchips

Dit zakje met appelchips zag er zo lekker uit en dat zijn ze ook: heel dun, krokant en smaakvol. En zonder palmolie!

Auchan nectar instant gourmand goyave fruit du dragon

Naast een enorm aanbod aan kant en klare soepen vond ik ook dat deze supermarkt veel meer soorten vruchtensap verkoopt dan de Nederlandse supermarkten. En in allerlei smaken die je niet snel ziet, zoals deze met dragon fruit oftewel pitaja. Erg lekker!

Nocciolata

Deze vegan chocoladepasta is de regelmatig aangeraden door bezoekers van Wat eet je dan wel! Het kwam er maar niet van om het eens te kopen en nu ik het zag staan in het schap bij het broodbeleg besloot ik een potje mee te nemen. Het is volgens mij ook een stuk goedkoper dan in Nederland, namelijk € 3,21 voor een potje met 270 gram. Ik heb het thuis direct geproefd en wow, wat lekker inderdaad! Het doet me denken aan de vulling van Ferrero Rocher. De pasta is heel smaakvol en bevat heel kleine stukjes hazelnoot. Superlekker!

Auchan rondelles de cornichons

Lekker voor op hamburgers: dunne schijfjes augurk. Natuurlijk heb je die hier ook, maar deze zijn veel kleiner en dunner dan de versies die wij meestal zien in de supermarkten. En iets wat me opviel is dat de schijfjes augurken hier vrijwel altijd zoetstof bevatten en deze uit Frankrijk bevat suiker.

Sojasun dessert végétale saveur pistache

Nog zoiets waarbij je in Franse supermarkten zoveel meer soorten van ziet: toetjes! Lange rijen vol de meest uiteenlopende smaken. En gelukkig ook een koeling met behoorlijk wat vegan desserts! Ik kocht deze met pistache smaak, heel smaakvol!

Auchan dessert au soja et caramel

En ook van het huismerk zijn er toetjes. Die met caramel lijkt een beetje op Alpro caramel, goedgekeurd!

Andros Gourmand & Végétal -Liégeois au lait d’amande et au chocolat

Van dit merk zag ik eerder al eens vegan desserts bij Jumbo (helaas hebben ze die nu niet meer volgens mij) en mijn hart ging hier sneller van kloppen: het klassieke chocolade room toetje maar dan vegan! Ook die verkopen ze trouwens bij Jumbo zoals ik hier liet zien. Maar deze zijn een stuk goedkoper, namelijk € 2,75 voor 4 stuks. Genieten!

Auchan crème de marrons

Iets waar de Fransen dol op zijn: kastanjes! Vooral bij het broodbeleg zag ik veel soorten gepureerde kastanjes. Ik heb een potje van het huismerk gekocht en vind het zo lekker. Het is op gezoet en heel smakelijk op bijvoorbeeld brood of als dip met partjes appel.

Verquin La pastille du mineur

De naam van deze snoepjes is letterlijk vertaald: de pellet van de mijnwerker. Het heeft de smaak van plantenextracten volgens de verpakking. Ik vind ze lekker en heel anders dan de snoepjes die wij hier doorgaans kennen!

Afchain les bêtises de Cambrai à la pomme

Als je van snoepjes met appelsmaak houdt, moet je echt deze proberen wanneer je ze tegen komt! Wat een intense appelsmaak, heel lekker!

Vico la vicoise de picardie

Deze chips zagen er zo goed uit, met een klein gedeelte van de schil nog zichtbaar, die wilde ik proberen! Ze zijn lekker, maar niet heel bijzonder helaas. Toch leuk om geproberen!

Dit artikel is onderdeel van de serie vegan shoplogs. Lees hieronder alle delen uit deze serie.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer