Shoplog 16: Delhaize België

Een paar keer per jaar ga ik samen met Fabien naar België. Vaste prik is het bezoeken van minimaal één supermarkt, zo waren we deze keer bij Delhaize. Daar kwam ik veel vegan producten tegen! Ik kocht er een aantal en laat je deze in deze shoplog zien.

Mijn favoriete Belgische winkels en supermarkten

Kijk in dit artikel voor een overzicht van mijn favoriete winkels en supermarkten in de provincie Antwerpen buiten het centrum.

Delhaize

Delhaize is een supermarktketen in België. Het is onderdeel van Ahold en dat merk je, veel producten zijn identiek aan die verkocht worden bij Albert Heijn, maar dan met een andere verpakking. Daarnaast verkoopt Delhaize veel vegan producten die niet in Nederland verkrijgbaar zijn, dus het is zeker de moeite waard om eens een Delhaize te bezoeken! Ik vind de winkels van Delhaize netjes, schoon en overzichtelijk.

Shoplog

Tijdens mijn bezoek afgelopen weekend heb ik de onderstaande boodschappen gekocht.

Raw sweets

Van het huismerk zijn deze raw sweets verkrijgbaar in 3 soorten: chocolade-karamel, chocolade-hazelnoot en frambozen-amandelen-paranoten. Alle drie zijn ze op basis van dadels, ze zijn glutenvrij en vegan en kosten € 3,39 per zakje.

Ik kocht de frambozen-amandelen-paranoten en vind ze erg lekker! Heel zoet, goede bite en ik vind de kokos die er over gestrooid is ook lekker.

Generous Vegan cookies

Van het merk Generous Vegan zijn er meerdere koekjes verkrijgbaar met grappige namen en prachtige verpakkingen. Zo leuk om cadeau te doen ook!

Ik kocht de Céline Citron koekjes, dat zijn vegan zandkoekjes met citroen. Ik vind ze lekker, om eerlijk te zijn niet heel bijzonder maar gewoon okay. Het had wel een sterkere citroensmaak mogen hebben wat mij betreft!

Delhaize dessertcoupes

Deze bakjes van krokant wafelkoek zijn ideaal om ijs in te serveren. Ze zijn vegan en kosten € 1,79 voor een doos met 6 stuks.

Leuk: doop de rand in gesmolten chocolade voor een extra feestelijk effect!

Plaisance Bio flan entremets frambozen

Met deze mix kun je een frambozen dessertmix maken. Ik heb deze nog niet geprobeerd. Verkrijgbaar in diverse smaken.

Alpro not milk havermelk

Van Alpro zijn er twee soorten plantaardige havermelk verkrijgbaar die heel erg op koelmelk schijnen te lijken. Verkrijgbaar in diverse Belgische supermarkten in de varianten vol en half vol. Ik kocht de volle variant voor € 1,99.

Hellmann’s vegan mayonaise garlic

Heerlijk volle vegan mayonaise van Hellmann’s maar dan met knoflook! Erg lekker bij vegan shoarma bijvoorbeeld! Verkrijgbaar voor € 2,59.

Vegeez vegan diepvriesmaaltijden

Op de diepvriesafdeling vind je de maaltijden van Vegeez, op dit moment zijn er 3 vegan varianten: Indian vegetable masala, Thai green curry en chili sin carne. Alle drie kosten ze € 3,85 voor 400 gram. Ik heb de chili sin carne gekocht, nog niet geprobeerd!

Delhaize veggie vegan mini ribs

Van het huismerk kocht ik vegan mini ribs. Een schaal met 200 gram kost € 3,29. Ik heb het nog niet geprobeerd.

Green Way merguez worstjes

Van het merk Green Way kocht ik vegan merguez worstjes. Ik vind ze niet zo. De structuur is prima, maar de smaak vind ik persoonlijk niet lekker. Een schaal met 5 stuks kost € 4,19.

Ik at ze met een bord voor de helft geroosterde courgette, kikkererwten en cherrytomaatjes en de andere helft bestond uit parelcouscous gekookt in groentebouillon met feta en bosui.

Delhaize veggie champignon gyros

Een stuk lekkerder vond ik deze gyros van champignons van het huismerk. Wel prijzig voor een kleine portie van 200 gram betaalde ik € 3,29.

Ik at de gebakken gyros op een soft flatbread van IKEA (kijk voor meer vegan producten bij IKEA hier) met ijsbergsla, cherrytomaatjes en zelfgemaakte knoflooksaus.

Delio 100% plant-based chicky curry

Dat is een mooie vondst: vegan kip-kerriesalade! Ik vind ‘m lekker, wel een beetje zurig.

Ik at ook deze salade op een soft flatbread van IKEA met ijsbergsla.

Dit artikel is onderdeel van de serie vegan shoplogs. Lees hieronder alle delen uit deze serie.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer