Shoplog #10: vegan producten bij de horeca groothandel

[Edit: vanaf 17-12-2020 is er weer een pasje nodig voor toegang tot de horeca groothandels!] Zo’n twee keer per jaar ga ik naar de groothandel voor de horeca. Daar moet je een speciale pas voor hebben om toegang te krijgen, maar vanwege de huidige situatie met corona is het nu ook voor particulieren geopend. En daarom leek het me leuk om je te laten zien wat er zoal aan vegan aanbod is en wat ik er heb gekocht!

Lijstje

Er stonden een paar bijzondere producten op mijn lijstje dit keer: onder andere pumpkin spice siroop, chai latte mix en raw taartjes! De groothandel waar ik graag kom is Hanos. Vooral op de diepvriesafdeling vind  je er veel vegan producten, het nadeel is wel dat het mega grote verpakkingen zijn. Logisch natuurlijk, het is niet voor niets een groothandel. Gelukkig zijn de artikelen op de andere afdelingen in de meeste gevallen wel per stuk verkrijgbaar. Hou er rekening mee dat de prijzen die staan afgebeeld bij de schappen de prijzen exclusief btw zijn. Deze komt er dus nog aan de kassa bij!

Vegan vondsten

Je kijkt er je ogen uit. Behalve op de vlees- en wildafdeling, die wil je als veganist snel voorbij gaan. Hou je ogen daar maar vooral dicht, dat is alles wat ik zal zeggen. Het indrukwekkendste vind ik de diepvriesafdeling met vegan lekkers waar het water je de mond in loopt. Helaas kan ik de meeste van die grote verpakkingen niet kwijt in onze bescheiden vriezer. Maar geef je een feestje (als dat straks weer kan) of heb je een enorme diepvries, dan is het natuurlijk het overwegen waard. Zo zag ik:

Nats raw cakes

Met onder andere tiramisu en limoen-mango taartjes.

Oma Bob’s kroketten en bitterballen

Deze heb ik wel eens gegeten en zijn zo lekker.

Grootverpakkingen van merken zoals Vivera en de Vegetarische Slager

Diverse vegan snacks waaronder falafel

Gro vegan oesterzwam carpaccio

Hier was ik zo benieuwd naar en stond eigenlijk op mijn lijstje: carpaccio van oesterzwammen. Maar ook dit formaat was iets aan de grote kant, dus hopelijk komt deze op een dag nog eens in de supermarkt te liggen maar dan in consumenten hoeveelheid.

Flying Flavours Surinaamse kerrie masala kroketten

Surinaamse kerrie masala kroketten! Dat klinkt toch geweldig?

Verder kwam ik het volgende tegen:

Verschillende soorten pasta in mega grote verpakkingen. Als je de ruimte hebt en heel veel pasta eet, ben je wel een stuk voordeliger uit hiermee!

Apollo melange om ‘burgers, ballen en meer’ mee te maken. Wat het precies is kun je vinden via Google.

Uiteindelijk heb ik de volgende producten gekocht:

Monin pumpkin spice siroop

Zoek je een siroop van dit bekende merk, dan moet je bij Hanos zijn. Duizelingwekkend veel bijzondere smaken! Ik had mijn zinnen gezet op de pumpkin spice versie en gelukkig hadden ze die. Voor een fles met inhoud van 700 ml. betaalde ik € 7,25 exclusief 9% btw.

Gouda’s Glorie creamy cheese style

Eindelijk: hier was ik al zo lang benieuwd naar! Deze plantaardige kaassaus serveren ze sinds kort ook bij Smullers over de patat, maar het was er nog niet van gekomen om deze te proberen. Terwijl ik dit schrijf is de planning om ‘m vanavond te proberen met ovenpatat, hoe het smaakt zal ik hier nog updaten! Voor een knijpfles met 850 ml. betaalde ik € 3,00 exclusief 9% btw. Update: Ik heb de saus inmiddels geprobeerd. Ik heb het eerst verwarmd en toen over patat gedaan, maar ik ben niet heel enthousiast. Vies is het zeker niet, maar ik zou het niet nog eens kopen. Ik ga ‘m nog wel proberen over een burger!

Chalo Indian Chai masala

Van dit merk zijn verschillende soorten chai mix verkrijgbaar en deze is vegan, dat staat ook op de verpakking. Er is een schepje meeverpakt en zo kun je een heerlijke kop chai maken met gekookt water en plantaardige melk. Ik heb ‘m inmiddels op en vind deze erg lekker. Ik meen ergens gelezen te hebben dat ze deze mix ook gebruiken bij de Coffee Company. Een bus met inhoud goed voor 25 koppen kost € 8,95 exclusief 9% btw.

Deze kun je trouwens ook via Bol.com bestellen per 3 stuks, doe je dat via deze link dan krijg ik daar een klein percentage over. Heel hartelijk dank voor je support mocht je dat doen! En trouwens, wat je ook bestelt na het klikken op die link, daar krijg ik dan een klein bedrag voor dus denk aan mij voordat je iets bestelt bij deze webwinkel. De link is ook bereikbaar via de banner aan de zijkant van de website. Thanks!

Sproud barista

Sproud is een bedrijf uit Zweden dat een vegan alternatief voor melk heeft ontwikkeld op basis van erwteneiwit. Het is gluten- en sojavrij en heel geschikt om op te kloppen. Het was nu in de aanbieding voor maar € 1,50 per pak dus sloeg ik er meteen 4 in. Gelukkig smaakt het erg goed: het lijkt qua smaak op de havermelk die ik normaal gebruik en heeft geen storende nasmaak. Wel zakt het schuim vrij snel in, want ik jammer vind, maar verder vind ik deze plantaardige drank heel fijn voor in de koffie! Voor een pak met 1 liter betaalde ik dus € 1,50 exclusief 9% btw, ik kon niet terug zien wat de normale prijs is.

Nats raw cakes mini desserts

En tenslotte kocht ik een doosje met 8 mini raw taartjes van Nats raw cakes. Ik heb er tot nu toe twee geprobeerd en vind ze erg lekker maar heel klein en prijzig voor de hoeveelheid. Mocht je een vegan high tea samenstellen zijn deze schattige kleine taartjes wel een uitkomst. Een doosje met 8 mini taartjes kost € 4,95 exclusief 9% btw.

Heb jij één van deze producten ook al geprobeerd? En kom je wel eens in een (horeca) groothandel? Laat je aanraders hieronder achter in de reacties!

Dit artikel is onderdeel van de serie vegan shoplogs. Lees hieronder alle delen uit deze serie.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Miriam

    Ik vond de structuur van de Gouda’s Glorie creamy cheese style erg ‘bijzonder’ (waarom dan ook in een doorzichtige fles?), niet echt prettig om over de patat te eten, maar wel oké als onderdeel van een kapsalon en nacho’s uit de oven.

    13 november 2020 at 11:37
  • reageer