Vegan broodje rookworst met mosterdsaus

Vegan rookworst, heerlijk door de erwtensoep en bij stampotten maar natuurlijk ook lekker op een broodje. Ik maakte een vegan versie van het bekende broodje rookworst met mosterdsaus! Het resultaat is echt superlekker. 🙂

Afdrukken

Vegan broodje rookworst met mosterdsaus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 2 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1/2 baguette of 2 petit pain broodjes
  • 2 vegan rookworsten, zie onderaan voor welke er zoal verkrijgbaar zijn
  • 2 eetlepels vegan mayonaise zoals Remia Mayolijn
  • 1/2 theelepel gedroogde dille
  • 1/2 theelepel agave siroop
  • 2 theelepels mosterd
  • 1/2 theelepel sambal

Bereidingswijze

  • Verwarm de rookworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Maak de saus door de vegan mayonaise te mengen met dille, agave siroop, mosterd en sambal.
  • Snij de broodjes aan de bovenkant open en leg de rookworsten er in.
  • Verdeel de saus over de rookworsten en serveer. Wil je dit net als op de foto doen? Schep de saus dan in een stevig zakje zoals een diepvrieszakje, knip een klein hoekje af en zo kun je lijntjes saus spuiten.

Vegan rookworsten

Ik gebruikte voor dit broodje de rookworsten van het huismerk van Albert Heijn uit de koeling bij de vleesvervangers. Betaalbaar, goede bite en smaak, al had ‘ie voor mij persoonlijk nog een stuk pittiger en rokeriger mogen zijn. Prijs: € 2,69.

Tot nu toe zijn de rookworsten van De Vegetarische Slager mijn favoriet, deze zijn wel een stukje duurder. Deze rookworst, of roockworst zoals De Vegetarische Slager ‘m zelf noemt heeft een knapperig velletje. Sappig, goeie smaak en voor mij dus tot nu toe de beste!

Dan is er nog een verkrijgbaar die ik zelf nog niet geprobeerd heb:

Albert Heijn vegan rookworst voorverpakt, deze kun je vinden in het schap bij de rookworsten met vlees, dus buiten de koeling. Prijs: € 2,99.

Heb jij vegan rookworst geprobeerd? Laat vooral achter in de reacties wat je er van vond en welke je zou aanraden!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star