Retro vegan #3: chocolade roomtoetje

Vroeger aten we thuis altijd een toetje na het eten. Soms een schaaltje dubbelvla of yogurt met suiker en af en toe ook iets waar ik dol op was: roomtoetjes. Je weet wel, van die plastic bekers gevuld met vanille of chocoladepudding en getopt met een laagje slagroom. Ze zijn vandaag de dag nog gewoon te koop, maar sinds ik veganist ben heb ik deze natuurlijk niet meer gegeten. Tot ik iets probeerde wat er, in mijn herinnering althans, exact op lijkt dus is het de hoogste tijd voor Retro Vegan deel 3!

Kant en klaar

Geen recept dit keer, maar ik laat je zien welke producten ik gebruikte om de chocolade variant van dit nostalgische toetje na te  maken!

Edit juni 2021: helaas heeft Albert Heijn het choco dessert op basis van amandel uit het assortiment gehaald. Het alternatief wat het meest in de buurt komt is Alpro chocolade pudding, verkrijgbaar in de meeste supermarkten.

Het plantaardige dessert op basis van amandel in de smaak choco gecombineerd met de topping (of slagroom spuitbus uit de koeling, smaken beiden prima!) van het AH huismerk. Probeer het maar eens en tag Wat eet je dan wel op social media (Facebook of Instagram) om te laten weten of je het met me eens bent dat je dan een meer dan prima alternatief voor het toetje met zuivel voor je hebt!

Vanille variant? Easy!

Gebruik Alpro vanille dessert in combinatie met de plantaardige slagroom om het vanille toetje na te bootsen.

Nostalgie compleet

En om het nostalgische gevoel helemaal compleet te maken, at ik dit toetje bladerende door een stapel Tina Club tijdschriften uit 1976 (ik was toen -2 jaar!) die ik op Marktplaats op de kop tikte.

Dit artikel is deel van de serie retro vegan. Kijk hieronder voor alle delen:

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Danielle Roof

    Wij hebben deze ook helemaal ontdekt. Mijn zoon en ik eten o.a. lactosevrije en dit toetje is dan echt heerlijk. De rest eet wel de traditionele versie maar zo voelt het eindelijk weer alsof wij niets hoeven te missen.

    27 oktober 2020 at 18:04
  • reageer