Retro vegan #2: La Place broodje kruidenroomkaas

Regelmatig at ik vroeger bij V&D in het restaurant, meestal samen met mijn zus tijdens het winkelen op koopavond. Dan namen we een lekkere salade van de saladebar of het iconische broodje met kruidenroomkaas. Nog steeds kun je daarvoor terecht bij La Place maar voor mij blijft het retro, omdat ten eerste V&D niet meer bestaat en ten tweede omdat ik inmiddels veganist ben en het broodje niet meer eet. Gelukkig is er een meer dan prima plantaardige versie van te maken!

Herinneringen

Zoals zovelen heb ik zoveel herinneringen aan V&D, ik kwam er echt al mijn hele leven! Van nieuwe schoolspullen zoals een agenda en kaftpapier uitzoeken op de School Campus tijdens mijn schooltijd tot altijd slagen voor die ene leuke verjaardagskaart. V&D had zoveel onder 1 dak, ik kwam er voor van alles. Een leuk cadeautje vinden? Naar V&D! Panties nodig? V&D had de fijnste! Lekker brood, chocola en gebak? Yep: V&D! Zo zonde dat het bedrijf in 2016 na faillissement sloot.

Gelukkig kan ik nu even terug in de tijd met het iconische broodje kruidenroomkaas!

Origineel recept

Dat is leuk: tijdens mijn verkenning via Google om te zien hoe dat broodje er nu ook alweer precies uit ziet, kwam ik het recept voor het broodje van La Place zelf tegen. Een betere bron is er niet! Het was eenvoudig om te veganizen dit keer: simpelweg de ingrediënten met zuivel vervangen voor een plantaardige versie. Aanrader!

Afdrukken

Retro vegan #2: La Place broodje kruidenroomkaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

 • Auteur: Suzanne
 • Genoeg voor: 1 persoon 1x

Ingrediënten

Scale
 • 120 gram plantaardige roomkaas
 • witte peper
 • 15 gram plantaardige haver fraîche
 • 5 gram peterselie, fijngesneden
 • 15 gram bieslook, fijngesneden
 • 1 broodje zoals een pompoenbroodje of meergranen triangel
 • 10 gram romaine sla

Bereidingswijze

 • Meng de roomkaas met een flinke snuf witte peper.
 • Voeg de haver fraîche toe en meng.
 • Meng de peterselie en de helft van de bieslook er door.
 • Snij het broodje open en beleg met de romaine sla.
 • Verdeel de kruidenroomkaas erover.
 • Verdeel de rest van de bieslook er boven en serveer.

Dit artikel is deel van de serie retro vegan. Kijk hieronder voor alle delen:

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

 • Reply Christine

  Hoihoi! Super lekker! Ik heb jarenlang bij la place gerwerkt en dit was echt mijn favoriet! Officieel gaan er gebroken witte peperkorrels in, die hebben ook nog iets bite. Hierbij wil ik ook even zeggen hoe blij ik altijd van je blog word!

  5 mei 2020 at 13:22
  • Reply Suzanne

   Dank voor de tip! En het compliment! <3

   6 mei 2020 at 14:52
 • Reply San

  Zooooo lekker!! 🙂 En met oatly smaakt het serieus nog best wel zoals ik me kan herinneren. Dankje voor je creativiteit!

  24 september 2020 at 12:38
 • reageer

  Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star