Bij ons thuis stond er vroeger regelmatig macaroni op het menu. Heerlijk vond ik dat, met ketchup en geraspte kaas erover. In dit achtste deel van deze serie Retro Vegan laat ik je zien hoe ik nu anno 2020 mijn eigen versie maak zonder pakjes of zakjes en zonder dierlijke ingrediënten. En toch smaakt het bijna precies zoals toen!
Retro vegan #8: macaroni met ketchup en kaas
- Genoeg voor: 4 personen 1x
Ingrediënten
Scale
- 400 gram macaroni
- olijfolie om te bakken
- 1 ui
- 1/3 courgette
- 1/2 prei
- 2 tomaten
- 1 schaal vegan gehakt, bijvoorbeeld van het huismerk van AH
- 1 blikje tomatenpuree van 70 gram
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 1/2 eetlepel paprikapoeder
- snuf knoflookpoeder
- peper
- zout
- ketchup
- Parmezaanse Baas, naar dit recept
Bereidingswijze
- Kook de macaroni zoals staat beschreven op de verpakking.
- Snipper de ui en snij de courgette en prei in heel kleine stukjes.
- Verhit wat olijfolie in een wok of hapjespan en bak de ui en groenten een paar minuten op hoog vuur.
- Snij de tomaten in kleine blokjes.
- Voeg het vegan gehakt toe en stukjes tomaat toe en bak een paar minuten mee.
- Voeg de inhoud van het blikje tomatenpuree toe en vul het blikje met water, voeg dat ook toe.
- Voeg dan de Italiaanse kruiden, paprikapoeder, knoflookpoeder toe en breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm nog een minuut of 5 op laag vuur, roer regelmatig door.
- Giet de macaroni af en voeg toe aan de saus.
- Serveer met ketchup en Parmezaanse Baas.
Dit artikel is deel van de serie retro vegan. Kijk hieronder voor alle delen:
1 reactie
Hier wordt de macaroni met champignonragout gegeten. Heerlijk.
17 november 2020 at 10:18