Retro vegan #8: macaroni met ketchup en kaas
- Auteur: Suzanne
- Genoeg voor: 4 personen 1x
- 400 gram macaroni
- olie, om te bakken
- 1 ui
- 1/3 courgette
- 1/2 prei
- 2 tomaten
- 1 schaal vegan gehakt, bijvoorbeeld van het huismerk van AH
- 1 blikje tomatenpuree van 70 gram
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 1/2 eetlepel paprikapoeder
- snuf knoflookpoeder
- peper
- zout
- ketchup
- Parmezaanse Baas, naar dit recept
- Kook de macaroni zoals staat beschreven op de verpakking.
- Snipper de ui en snij de courgette en prei in heel kleine stukjes.
- Verhit wat olie in een wok of hapjespan en bak de ui en groenten een paar minuten op hoog vuur.
- Snij de tomaten in kleine blokjes.
- Voeg het vegan gehakt toe en stukjes tomaat toe en bak een paar minuten mee.
- Voeg de inhoud van het blikje tomatenpuree toe en vul het blikje met water, voeg dat ook toe.
- Voeg dan de Italiaanse kruiden, paprikapoeder, knoflookpoeder toe en breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm nog een minuut of 5 op laag vuur, roer regelmatig door.
- Giet de macaroni af en voeg toe aan de saus.
- Serveer met ketchup en Parmezaanse Baas.