Afdrukken

Retro vegan #8: macaroni met ketchup en kaas

Scale

Ingrediƫnten

  • 400 gram macaroni
  • olie, om te bakken
  • 1 ui
  • 1/3 courgette
  • 1/2 prei
  • 2 tomaten
  • 1 schaal vegan gehakt, bijvoorbeeld van het huismerk van AH
  • 1 blikje tomatenpuree van 70 gram
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • snuf knoflookpoeder
  • peper
  • zout
  • ketchup
  • Parmezaanse Baas, naar dit recept

Bereidingswijze

  • Kook de macaroni zoals staat beschreven op de verpakking.
  • Snipper de ui en snij de courgette en prei in heel kleine stukjes.
  • Verhit wat olie in een wok of hapjespan en bak de ui en groenten een paar minuten op hoog vuur.
  • Snij de tomaten in kleine blokjes.
  • Voeg het vegan gehakt toe en stukjes tomaat toe en bak een paar minuten mee.
  • Voeg de inhoud van het blikje tomatenpuree toe en vul het blikje met water, voeg dat ook toe.
  • Voeg dan de Italiaanse kruiden, paprikapoeder, knoflookpoeder toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm nog een minuut of 5 op laag vuur, roer regelmatig door.
  • Giet de macaroni af en voeg toe aan de saus.
  • Serveer met ketchup en Parmezaanse Baas.