Retro vegan #19: Bistro Baguette champignon

Van deze broodjes heb ik er vroeger als kind zoveel op, het was absoluut één van mijn favorieten! En ze bestaan nog steeds, maar voor mij behoren ze in de categorie nostalgie, dus een mooie plek is dit 19e deel van de serie Retro Vegan: bistro baguettes in de smaak champignon!

Goedgekeurd

Ook als vegetariër heb ik ze nog vaak gegeten. Je kent ze vast wel: als pizza belegde stokbroodjes die je kunt vinden op de diepvriesafdeling van zo’n beetje iedere supermarkt. Ook verkrijgbaar in andere smaken maar deze met champignon stak er voor mij torenhoog bovenuit. En nu heb ik ze zo goed mogelijk geveganized en dat is heel goed gelukt. Zelfs mijn vriend Fabien die meestal niet dol is op vegan kaas keurde deze goed en wilde de leftovers de dag erna als lunch. En dat zegt heel wat!

De dag erna nog lekkerder

Ik hield de helft die ik gemaakt had over. Ingepakt in wat aluminiumfolie bewaarde ik het in de koelkast en verwarmde het de dag erna een paar minuten in de oven. Het brood was nog net zo knapperig als de dag ervoor en de vulling vonden we nog lekkerder, nadat deze de tijd had gehad om goed in te trekken. Maak deze dus vooral een dag ervoor of vries ze in!

Afdrukken

Retro vegan #19: Bistro Baguette champignon

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1 wit stokbrood (al afgebakken)
  • ongeveer een half pakje gezeefde tomaten
  • halve rode ui
  • 1 zakje plantaardige geraspte mozzarella
  • 1 bekertje vegan crème fraîche van bijvoorbeeld het huismerk van AH of Lidl
  • peper
  • zout
  • 5 witte champignons
  • olie of plantaardige boter, om te bakken
  • 2 tomaten
  • peterselie, om te garneren

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng de helft van de plantaardige geraspte mozzarella met de vegan crème fraîche en breng op smaak met peper en zout.
  • Snij het stokbrood doormidden en vervolgens beide helften door de lengte zodat je 4 halve stokbroden hebt.
  • Leg de stokbroodjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Smeer over ieder stuk stokbrood een laagje gezeefde tomaten.
  • Snipper de rode ui zo fijn mogelijk en verdeel deze over de gezeefde tomaten.
  • Verdeel het plantaardige mozzarella-crème fraîche mengsel erover en strijk glad met een vork of lepel.
  • Snij de champignons in heel kleine stukjes en bak deze in wat olie in een pan tot ze beginnen te kleuren.
  • Verdeel de stukjes gebakken champignon over de stokbroodjes.
  • Snij de tomaten doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij in kleine blokjes.
  • Verdeel de blokjes tomaat over de stokbroodjes.
  • Bak de stokbroodjes 10 á 15 minuten in de oven.
  • Garneer met fijngesneden peterselie en serveer.

Nog meer nostalgie? Kijk hier maar eens!

Dit artikel is deel van de serie retro vegan. Kijk hieronder voor alle delen:

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star