Gevulde pasta met plantaardige roomsaus en groenten

Deze pasta zet je in nog geen kwartier op tafel. En lekker dat het is! Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig, je kunt eindeloos variëren en het bevat ook nog eens veel groenten. Aanrader!

Gevulde pasta

Voor dit gerecht gebruikte ik de gevulde pasta met groenten die af en toe tijdelijk verkrijgbaar is bij Lidl. Maar vervang deze door de pasta die je wil. Albert Heijn en PLUS hebben van het huismerk ook een heerlijke gevulde pasta die hier ook heel goed bij smaakt. Hoeveel pasta je gebruikt is per persoon verschillend, voor sommigen is deze portie pasta te weinig en sommige mensen hebben er voldoende aan. Zelf zou ik voor een hoofdmaaltijd 2 schalen pasta gebruiken en is voor de lunch 1 schaal voldoende voor 2 porties.

Deze gevulde pasta’s zijn vegan:

  • Albert Heijn glutenvrije ravioli agli spinachi, bekijk hier de uitgebreide Vegan Taste Test
  • PLUS verse vegan pasta giroli met cashewnoten en spinazie
  • PLUS verse vegan pasta giroli met paddenstoelen
  • Vemondo vegan medaglioni 2 soorten (af en toe verkrijgbaar bij Lidl)

Variatie

Ik heb nu gekozen voor courgette en tuinerwten, maar je kunt volop variëren met groenten uit het seizoen of wat je nog hebt liggen in de koelkast, zoals:

  • broccoli in kleine roosjes
  • bloemkool in kleine roosjes
  • tuinbonen
  • sperziebonen
  • kikkererwten
  • asperges
  • champignons

Parmezaanse Baas

Lekker voor over de pasta: vegan Parmezaanse Baas, oftewel mijn zelfgemaakte vegan versie! Kijk hier voor het recept.

Afdrukken

Gevulde pasta met plantaardige roomsaus en groenten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 2 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • olie of vloeibare plantaardige boter, om te bakken
  • 1/2 courgette
  • 100 gram tuinerwten uit de diepvries
  • 1/2 pakje (100 ml.) plantaardige kookroom
  • 1 theelepel vegan bouillonpoeder
  • vegan gevulde pasta voor 2 personen
  • zakje rucola
  • Parmezaanse Baas, kijk hier voor het recept

Bereidingswijze

  • Snij de courgette in kleine blokjes.
  • Verhit wat olie of plantaardige boter in een koekenpan.
  • Bak de blokjes courgette een minuutje en voeg de tuinerwten toe.
  • Bak een paar minuten tot de courgette begint te kleuren en zacht wordt.
  • Voeg de plantaardige kookroom en bouillonpoeder erbij en verwarm even mee.
  • Meng de gevulde pasta met de saus.
  • Verdeel rucola over 2 borden en verdeel de pasta en saus erover.
  • Strooi er Parmezaanse Baas over en serveer.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Manon

    Het was heel lekker. Gecombineerd met broccoliroosjes en sperziebonen.






    9 november 2023 at 17:56
  • reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star