Deze pasta zet je in nog geen kwartier op tafel. En lekker dat het is! Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig, je kunt eindeloos variëren en het bevat ook nog eens veel groenten. Aanrader!
Gevulde pasta
Voor dit gerecht gebruikte ik de gevulde pasta met groenten die je momenteel tijdelijk bij Lidl kunt kopen zoals ik hier liet zien. Maar vervang deze door de pasta die je wil. Albert Heijn heeft van het huismerk ook een heerlijke gevulde pasta die hier ook heel goed bij smaakt. Hoeveel pasta je gebruikt is per persoon verschillend, voor sommigen is deze portie pasta te weinig en sommige mensen hebben er voldoende aan. Zelf zou ik voor een hoofdmaaltijd 2 schalen pasta gebruiken en is voor de lunch 1 schaal voldoende voor 2 porties.
Variatie
Ik heb nu gekozen voor courgette en tuinerwten, maar je kunt volop variëren met groenten uit het seizoen of wat je nog hebt liggen in de koelkast, zoals:
- broccoli in kleine roosjes
- bloemkool in kleine roosjes
- tuinbonen
- sperziebonen
- kikkererwten
- asperges
Parmezaanse Baas
Lekker voor over de pasta: vegan Parmezaanse Baas, oftewel mijn zelfgemaakte vegan versie! Kijk hier voor het recept.
AfdrukkenGevulde pasta met plantaardige roomsaus en groenten
- Genoeg voor: 2 personen 1x
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Snij de courgette in kleine blokjes.
- Verhit wat olie of plantaardige boter in een koekenpan.
- Bak de blokjes courgette een minuutje en voeg de tuinerwten toe.
- Bak een paar minuten tot de courgette begint te kleuren en zacht wordt.
- Voeg de plantaardige kookroom en bouillonpoeder erbij en verwarm even mee.
- Meng de gevulde pasta met de saus.
- Verdeel rucola over 2 borden en verdeel de pasta en saus erover.
- Strooi er Parmezaanse Baas over en serveer.
geen reacties