Afdrukken

Retro vegan #19: Bistro Baguette champignon

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 1 wit stokbrood (al afgebakken)
  • ongeveer een half pakje gezeefde tomaten
  • halve rode ui
  • 1 zakje plantaardige geraspte mozzarella
  • 1 bekertje vegan crème fraîche van bijvoorbeeld het huismerk van AH of Lidl
  • peper
  • zout
  • 5 witte champignons
  • olie of plantaardige boter, om te bakken
  • 2 tomaten
  • peterselie, om te garneren

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng de helft van de plantaardige geraspte mozzarella met de vegan crème fraîche en breng op smaak met peper en zout.
  • Snij het stokbrood doormidden en vervolgens beide helften door de lengte zodat je 4 halve stokbroden hebt.
  • Leg de stokbroodjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Smeer over ieder stuk stokbrood een laagje gezeefde tomaten.
  • Snipper de rode ui zo fijn mogelijk en verdeel deze over de gezeefde tomaten.
  • Verdeel het plantaardige mozzarella-crème fraîche mengsel erover en strijk glad met een vork of lepel.
  • Snij de champignons in heel kleine stukjes en bak deze in wat olie in een pan tot ze beginnen te kleuren.
  • Verdeel de stukjes gebakken champignon over de stokbroodjes.
  • Snij de tomaten doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij in kleine blokjes.
  • Verdeel de blokjes tomaat over de stokbroodjes.
  • Bak de stokbroodjes 10 á 15 minuten in de oven.
  • Garneer met fijngesneden peterselie en serveer.