Retro vegan #18: vegan chocoladebollen – supereasy en zonder oven!

vegan chocoladebol moorkoop moorkoppen

Hear me out: vegan chocoladebollen waar je geen oven voor nodig hebt, maar slechts een paar producten uit de supermarkt. Alles behalve gezond maar hey het is en blijft een gebakje natuurlijk. Mocht je net als ik veganist zijn en het water je in de mond loopt bij de herinnering aan die bol gevuld met slagroom en omhuld met knapperige chocolade: het kan weer want deze versie komt heel dichtbij. Het is niet 100% hetzelfde maar mijn trek in een chocoladebol is absoluut gestild. En er komt geen koe aan te pas, mooi toch?

Met je handen

Het makkelijkste eet je deze chocoladebol met je handen, met een vorkje gaat niet heel makkelijk. Servetje erbij en genieten maar!

Boodschappenlijstje

Deze producten heb ik gebruikt:

  • 1 zak Albert Heijn beschuitbollen
  • 100 gram pure chocolade
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 spuitbus Albert Heijn vegan slagroom genaamd soja topping, ook verkrijgbaar van het Jumbo huismerk en het merk Schlagfix
  • 4 (verse) ananas partjes

Afdrukken

Vegan chocoladebollen – supereasy en zonder oven!

vegan chocoladebol moorkoop moorkoppen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 4 beschuitbollen, bijvoorbeeld van het Albert Heijn huismerk
  • 100 gram pure chocolade
  • 1 eetlepel kokosolie
  • spuitbus plantaardige slagroom
  • 4 ananas partjes

Bereidingswijze

  • Smelt de chocolade met de kokosolie au bain marie, oftewel in een smeltkom boven een pannetje met een laag kokend water. De kokosolie zorgt ervoor dat het chocoladelaagje wat knapperiger en mooier wordt.
  • Giet de gesmolten chocolade in een diep bord.
  • Doop de beschuitbollen voor de helft in de gesmolten chocolade en laat zo’n 30 seconden uitlekken zodat de overtollige chocolade eraf druipt.
  • Zet de beschuitbollen een kwartiertje in de koelkast zodat de chocolade hard wordt.
  • Snij voorzichtig met een mes de beschuitbollen aan de zijkant door, maar laat een stukje aan elkaar vast zitten.
  • Til de bovenkant van de beschuitbollen iets op, spuit er plantaardige slagroom in en duw voorzichtig de bovenkant weer naar beneden.
  • Spuit een toef slagroom bovenop en leg er een ananas partje op en serveer.

Dit artikel is deel van de serie retro vegan. Kijk hieronder voor alle delen:

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Jolanda

    Superrecept dit! Ik heb me alleen rot gezocht naar die beschuitbollen, want die staan niet bij het beschuit, maar op de broodafdeling 🤦🏻

    13 april 2023 at 17:10
  • reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star