Spring rolls zijn loempia’s, maar dan gemaakt met rijstvellen in plaats van deeg. Je kunt eindeloos combineren met verschillende soorten groenten!
Spring rolls met spicy pinda dip
Ingrediënten
Scale
- rijstvellen
- ijsbergsla
- rooktofu, in dunne reepjes gesneden
- wortel, julienne gesneden
- rode paprika, in dunne reepjes gesneden
- komkommer, in dunne reepjes gesneden
- vermicelli noodles
Spicy dip (ongeveer voor 4 á 5 spring rolls)
- 2 eetlepels pindakaas
- 1 theelepel rijstazijn
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 flinke theelepel sambal
- scheut heet water
- rode chili vlokken
Bereidingswijze
- Bereid de vermicelli noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook water en schenk een laagje in een diep bord.
- Week een rijstvel tot het zacht is en leg dit op een snijplank.
- Beleg met ijsbergsla, gerookte tofu, komkommer, wortel, rode paprika en vermicelli noodles. Niet te veel, want dan is het lastig om de loempia’s op te rollen zonder dat alles er tussen uit valt.
- Bekijk hier een filmpje om te zien hoe je een spring roll vouwt.
- Meng de pindakaas, rijstazijn, sojasaus, sambal en een scheut heet water tot een dip en bestrooi de dip met rode chili vlokken.
- Serveer de spring rolls met de dip.
Rijstvellen over? Kijk dan eens hier:
3 reacties
Heerlijk ga ze snel maken! Ik heb altijd als ik de rollen mee neem dat ze op het werk zijn gebarsten of vastplakken aan de brood trommel.. Tips?
1 juni 2019 at 12:22@Djordy
16 december 2020 at 14:50Je kan de springrolls na het maken in een mengeling van sesam en maanzaad rollen,
daardoor plakt het rijstvel niet meer aan andere oppvervlakken
Stukje bakpapier tussen de rollen.
★★★★★
13 april 2023 at 12:38