Afdrukken

Spring rolls met spicy pinda dip

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Ingrediƫnten

Scale
  • rijstvellen
  • ijsbergsla
  • rooktofu, in dunne reepjes gesneden
  • wortel, julienne gesneden
  • rode paprika, in dunne reepjes gesneden
  • komkommer, in dunne reepjes gesneden
  • vermicelli noodles

Spicy dip (ongeveer voor 4 Ć” 5 spring rolls)

  • 2 eetlepels pindakaas
  • 1 theelepel rijstazijn
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 flinke theelepel sambal
  • scheut heet water
  • rode chili vlokken

Bereidingswijze

  • Bereid de vermicelli noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Kook water en schenk een laagje in een diep bord.
  • Week een rijstvel tot het zacht is en leg dit op een snijplank.
  • Beleg met ijsbergsla, gerookte tofu, komkommer, wortel, rode paprika en vermicelli noodles. Niet te veel, want dan is het lastig om de loempia’s op te rollen zonder dat alles er tussen uit valt.
  • Bekijk hier een filmpje om te zien hoe je een spring roll vouwt.
  • Meng de pindakaas, rijstazijn, sojasaus, sambal en een scheut heet water tot een dip en bestrooi de dip met rode chili vlokken.
  • Serveer de spring rolls met de dip.