Afdrukken

Vegan chocoladebollen – supereasy en zonder oven!

vegan chocoladebol moorkoop moorkoppen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • 4 beschuitbollen, bijvoorbeeld van het Albert Heijn huismerk
  • 100 gram pure chocolade
  • 1 eetlepel kokosolie
  • spuitbus plantaardige slagroom
  • 4 ananas partjes

Bereidingswijze

  • Smelt de chocolade met de kokosolie au bain marie, oftewel in een smeltkom boven een pannetje met een laag kokend water. De kokosolie zorgt ervoor dat het chocoladelaagje wat knapperiger en mooier wordt.
  • Giet de gesmolten chocolade in een diep bord.
  • Doop de beschuitbollen voor de helft in de gesmolten chocolade en laat zo’n 30 seconden uitlekken zodat de overtollige chocolade eraf druipt.
  • Zet de beschuitbollen een kwartiertje in de koelkast zodat de chocolade hard wordt.
  • Snij voorzichtig met een mes de beschuitbollen aan de zijkant door, maar laat een stukje aan elkaar vast zitten.
  • Til de bovenkant van de beschuitbollen iets op, spuit er plantaardige slagroom in en duw voorzichtig de bovenkant weer naar beneden.
  • Spuit een toef slagroom bovenop en leg er een ananas partje op en serveer.