Retro vegan #11: cheezer

In de 90’s ontstond er een populaire foodtrend genaamd de Cheezer. Dit broodje bestond uit een pita gevuld met jam en kaas en die deed je dan vervolgens in de oven (of broodrooster) tot de kaas gesmolten was.

De tv reclame

Makkelijk te veganizen

Het veganizen was dit keer wel erg eenvoudig, maar toch wil ik je laten zien welke kaasvervanger van Nature & Moi ik heb gebruikt:

Deze plakjes zijn wat mij betreft één van de betere vegan kazen en smelten goed! Je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld plakjes Violife, verkrijgbaar bij de meeste supermarkten of de plakjes plantaardige kaas van het huismerk van AH.

Nog net zo lekker

Een vreemde combinatie op het eerste gezicht, maar ook met vegan kaas is dit broodje anno 2021 wat mij betreft nog net zo lekker! Om echt even terug in de tijd te gaan pakte ik er tijdschriften bij uit die periode: de Fancy en Hitkrant. <3

Afdrukken

Retro vegan #11: cheezer

  • Auteur: Suzanne
Scale

Ingrediënten

  • 1 pitabroodje
  • aardbeienjam
  • 1 of 2 plakjes vegan kaas, bijvoorbeeld van Nature & Moi of Violife

Bereidingswijze

  • Snij het pitabroodje open.
  • Smeer een laagje jam op de binnenkant van het broodje en leg er 1 of 2 plakjes kaas op.
  • Verwarm het broodje in een broodrooster of de oven tot de kaas gesmolten is.

Dit artikel is deel van de serie retro vegan. Kijk hieronder voor alle delen:

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Louloudi

    Ik eet mijn hele leven al kaas met jam op brood. Mango chutney is trouwens nog lekkerder. Of gemberjam op oude kaas !

    5 januari 2021 at 15:03
  • Reply Kimberly

    Heerlijk dit, eet het vaak als hartige variant met (idd) Nature & Moi en tomaat, mmmm…. 😋

    6 januari 2021 at 12:55
  • reageer