Reuzebonensalade

Dit gerecht maakte mijn vader vroeger regelmatig, maar dan met tonijn uit blik erdoor. Heerlijk was dat! Ik besloot het net als de gemarineerde vleestomaten na te maken. Zo lekker als mijn vader het maakte zal het helaas nooit worden, maar het komt wel heel dicht bij in de buurt! Dit gerecht is heerlijk voor bij de barbecue of met wat stokbrood als lunch.

Tonijn vervangen

De tonijn heb ik in deze salade vervangen door gemarineerde artisjokken. Dat heeft wel wat van de structuur van tonijn uit blik weg en de marinade geeft een lekker hartige smaak.

Lekkere combinatie

Lekker met deze gemarineerde vleestomaten en stokbrood!

Afdrukken

Reuzebonensalade

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 personen 1x
Scale

Ingrediënten

  • scheutje citroensap
  • 30 ml. olijfolie
  • 30 ml. rode wijnazijn
  • handje peterselie, fijngesneden
  • peper
  • zout
  • 60 gram rode ui, gesnipperd
  • 2 blikken limabonen van 400 gram
  • 1 potje gemarineerde artisjokharten

Bereidingswijze

  • Meng het citroensap, olijfolie, rode wijnazijn, peterselie en breng op smaak met peper en zout.
  • Spoel de limabonen in een vergiet onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
  • Snij de artisjokharten in kleine stukjes.
  • Meng de limabonen, artisjok, rode ui en de dressing.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Marloes

    Ohhhh, heerlijk! Ik ben gek op alle soorten bonen, dus ik denk dat ik dit ook lekker vind. Soms eet ik als ‘tussendoortje’ gewoon een halve blik kidneybonen, haha. Daar geniet ik af en toe enorm van.

    22 mei 2020 at 17:46
  • reageer