Naan brood van zoete aardappel

Sinds ik veganistisch eet, heb ik geen naan brood meer gegeten. Ik kwam er pas achter toen ze in de oven lagen: ik had er net een naan pizza mee gemaakt en bekeek op de verpakking de ingrediënten. Oops: er zit yoghurt in! Ik kreeg toen de tip om naan te kopen in de bio supermarkt, daar heb je wel vegan versies, maar het is er nooit van gekomen. Zelf maken kwam dus mooi uit en ik was erg benieuwd naar dit recept dat ik in een tijdschrift tegen kwam. Naan op basis van zoete aardappel? 

Ik wist niet zo goed wat te verwachten: proef je dan de zoete aardappel er niet heel erg door heen? Is het wel luchtig? Ik probeerde het en oh my wat lekker. Echt. Deze naan is zoveel smaakvoller dan alle naan die ik hiervoor heb gegeten! Ongelofelijk! Het is eventjes wat werk, dat wel. Je moet de zoete aardappel roosteren in de oven en het deeg moet gekneed worden en de tijd krijgen om te rijzen. Maar dan is het een makkie en zijn ze in no-time klaar. Geloof me: dit wil jij ook. Proberen dus! Laat je even weten of jij ze net zo lekker vind als ik?

Ingrediënten voor 8 stuks

 • 360 gram speltbloem
 • 1 zakje gedroogde gist
 • 1 theelepel kokosbloesemsuiker
 • 1 theelepel zout
 • 250 gram geroosterde zoete aardappel
 • 75 ml. plantaardige melk
 • 45 ml. olie

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden en schil de zoete aardappel en snij in gelijke stukjes. Spreid de stukjes over een bakplaat en besprenkel met een klein beetje olie. Bak voor ongeveer 20 minuten in de oven tot je makkelijk een vork kunt prikken in de aardappel. Stamp de aardappel fijn tot een puree. Meng het bloem, gist, suiker en zout in een grote kom. Verwarm de plantaardige melk. Meng in een andere kom de zoete aardappel met de warme melk en olie en voeg dit mengsel toe aan de andere ingrediënten. Meng met een pollepel en vervolgens met je handen. Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en kneed het deel tot het soepel is, dit duurt ongeveer 5 – 10 minuten. Doe het deeg in een ingevette kom en leg er een theedoek over. Laat 45 minuten rijzen. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol ze uit met een deegroller. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de naan broden aan beide kanten ongeveer 30 seconden. Laat uitlekken op keukenpapier.

Bron recept

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Wytske

  Hoi,
  Dit lijkt mij heerlijk om een keer te maken.
  Maar mijn vraag is wat voor hummus past er bij?
  Heb je daar misschien ook een recept van ??
  Groetjes Wytske

  26 april 2021 at 10:56
  • Reply Suzanne

   Hi Wytske, in feite past hier wel elke soort hummus bij. In de supermarkt vind je bij de salades hummus in allerlei smaken. Je kunt kiezen voor naturel maar ook met biet bijvoorbeeld. Geniet ervan! Zelf maken kan ook, daarvoor heb ik alleen zelf op dit moment nog geen recept staan, maar makkelijk te vinden via google.

   26 april 2021 at 11:00

  reageer