Zandkoekjes met chocolade en pepermunt

Nog maar een kleine twee weken en dan is het kerst! Nog mooi de tijd om wat lekkere koekjes te bakken. Deze zijn echt superlekker én staan heel feestelijk op tafel.

Ingrediënten
300 gram bloem
15 gram maizena
snufje zout
225 gram ongezouten plantaardige boter op kamertemperatuur
1/2 cup/100 gram lichtbruine basterdsuiker
2 tsp/10 ml. vanille extract
170 gram pure chocolade
zuurstokjes *
pepermunt extract **

* De meeste zuurstokjes die rond de feestdagen in de winkels liggen bevatten E120. Deze kleurstof wordt ook wel karmijn genoemd en wordt in veel rode levensmiddelen en zoetwaren gebruikt om het een rode of roze kleur te geven. Dit nummer wil je als vega(n) vermijden, want de rode kleur wordt gewonnen uit…jawel: de schildluis. Ik ontdekte deze zuurstokjes die helemaal vegan friendly zijn, te koop bij Action voor maar € 0,79 per doosje.

** ik kocht deze bij Dille en Kamille

Bereidingswijze
Meng de bloem met de maizena en zout. Meng de boter en suiker met een mixer tot het luchtig is geworden. Voeg de vanille toe en meng. Voeg dan beetje bij beetje het bloem mengsel toe. Maak met een vijzel de zuurstokjes zo fijn mogelijk, laat er een paar heel voor decoratie. Voeg 1/4 cup toe aan het bloemmengsel en meng er door heen. Verdeel het mengsel in twee delen en maak er met je handen twee langwerpige rollen van. Verpak deze in huishoudfolie en leg minimaal 3 uur in de koelkast. Verwarm de oven op 175 graden. Haal de folie van het deeg en snij in plakjes van ongeveer 2,5 – 3 cm. dik. Leg deze op een siliconen bakmat of met bakpapier beklede bakplaat. Bak in de oven voor 10 minuten. Laat de koekjes goed afkoelen op een rooster. Smelt intussen de chocolade in de magnetron of au bain marie. Voeg een paar druppels pepermunt extract toe en roer door de chocolade. Hak de overige zuurstokjes in grove stukjes. Doop de koekjes voor de helft in de chocolade. Leg ze op een bakpapier en bestrooi met de zuurstokstukjes.

Bonbon is reuze nieuwsgierig naar al dat kleurrijke lekkers

Hou je niet zo van zuurstokjes en pepermunt of kun je er lastig aan komen? Bestrooi de koekjes dan met kokos nadat je ze hebt gedoopt in de chocolade. Ook heel lekker!

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer