Vegan Fast Food Friday #14: fish filet

Voor dit deel maakte ik een vegan versie van de klassieker die al vele jaren op het menu bij McDonalds staat. Deze bestaat uit een zacht wit broodje belegd met een plakje cheddar kaas, een vierkante fish filet en tartaarsaus.

Verschillende varianten mogelijk

Ik heb voor deze vegan Fast Food Friday 2 broodjes gemaakt met op ieder een ander soort ‘vis’. Op de ene de zeesticks van AH, deze zorgen ervoor dat het broodje voor het oog het meest overeenkomt aangezien de fish filet van McDonalds vierkant is. Daarnaast heb ik een broodje gemaakt met de SoFish burgers van SoFine. Deze kun je vinden bij de vleesvervangers bij Jumbo. Enkele andere suggesties om de ‘vis’ te vervangen:

  • Quorn fish-free fillets fish & chips, verkrijgbaar op de diepviesafdeling van AH
  • Quorn fish-free sticks, verkrijgbaar op de diepvriesafdeling van AH
  • Gardein Fishless filets, verkrijgbaar bij sommige filialen van PLUS en Jumbo Foodmarkt (waar ik het zelf heb gezien: PLUS Verhoeven in Rotterdam en Jumbo Foodmarkt en winkelcentrum Leidsenhage)
Afdrukken

Vegan Fast Food Friday #14: fish filet

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 2 broodjes 1x

Ingrediënten

Scale
  • olie of plantaardige boter, om in te bakken
  • 75 gram vegan mayonaise, zoals Remia Mayolijn
  • 1 augurk, in kleine blokjes gesneden
  • 1 theelepel verse peterselie, fijngesneden
  • 1 theelepel kappertjes
  • 1 theelepel citroensap
  • snufje zout
  • 2 hamburgerbroodjes, bijvoorbeeld die van Jumbo en AH zijn vegan
  • vis vervangers naar keuze, bijvoorbeeld 2 SoFine SoFish burgers of 6 AH zeesticks
  • 2 plakjes vegan cheddar kaas, bijvoorbeeld Violife cheddar verkrijgbaar bij sommige filialen van Jumbo en AH

Bereidingswijze

  • Maak de tartaarsaus door alle ingrediënten te mengen.
  • Snij de hamburgerbroodjes doormidden en rooster ze met de snijkanten naar beneden in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren.
  • Bak de visvervangers volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Leg op de onderste helften van de broodjes een plakje vegan cheddar kaas.
  • Leg de visvervanger er op, verdeel de tartaarsaus erover, dek af met de bovenste helft van de broodjes en serveer.

Bekijk hieronder alle delen van de serie Vegan Fast Food Friday.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Médea

    Nu al 3 keer gemaakt, echt zo lekker!






    2 maart 2020 at 20:33
  • reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star