Heel makkelijk om te maken en zo lekker. Appels gevuld met rozijnen en kaneel in een jasje van krokant zoet bladerdeeg.
Appel kaneel bollen
Variatietips
- Vervang de appels door kleine peren.
- Vervang de rozijnen door cranberries.
- Genoeg voor: 4 stuks 1x
Ingrediënten
Scale
- 4 eetlepels suiker
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels rozijnen
- 4 kleine appels zoals deze
- 4 plakjes diepvries bladerdeeg, zie notities
- 1 eetlepel maple syrup
- 2 eetlepels ongezoete plantaardige (soja)melk
- extra suiker, om te bestrooien
Bereidingswijze
- Laat de plakjes bladerdeeg een kwartiertje ontdooien op het aanrecht.
- Schil de appels en verwijder het klokhuizen met een appelboor.
- Meng de suiker met de rozijnen en kaneel.
- Zet een appel op een plakje bladerdeeg en vul de holte van de appel met het mengsel.
- Vouw het plakje bladerdeeg om te appel en knijp de randen samen dicht aan de onderkant.
- Is de appel te groot, zoals bij mij? Snij er dan aan 1 kant (dat wordt de onderkant) een plak af.
- Prik aan de bovenkant een heel klein gaatje zodat de lucht daar door kan tijdens het bakken.
- Herhaal dit met alle appels.
- Vet een ovenschaal in.
- Zet de in bladerdeeg verpakte appels in de ovenschaal.
- Meng de maple syrup met de (soja)melk en verdeel dit met een bakkwastje over het bladerdeeg.
- Bestrooi de apelbollen met de extra suiker.
- Bak de appelbollen op 200 graden in ongeveer 20 – 25 minuten tot ze goudbruin kleuren.
Notities
Let op dat je bladerdeeg zonder roomboter kiest, bijvoorbeeld het diepvries bladerdeeg van het huismerk van Albert Heijn. Deze is veganistisch! Kijk hier voor een overzicht van veganistisch bladerdeeg.
1 reactie
Heerlijk!
30 maart 2020 at 09:56