Afdrukken

Vegan Fast Food Friday #14: fish filet

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Ingrediënten

Scale
  • olie of plantaardige boter, om in te bakken
  • 75 gram vegan mayonaise, zoals Remia Mayolijn
  • 1 augurk, in kleine blokjes gesneden
  • 1 theelepel verse peterselie, fijngesneden
  • 1 theelepel kappertjes
  • 1 theelepel citroensap
  • snufje zout
  • 2 hamburgerbroodjes, bijvoorbeeld die van Jumbo en AH zijn vegan
  • vis vervangers naar keuze, bijvoorbeeld 2 SoFine SoFish burgers of 6 AH zeesticks
  • 2 plakjes vegan cheddar kaas, bijvoorbeeld Violife cheddar verkrijgbaar bij sommige filialen van Jumbo en AH

Bereidingswijze

  • Maak de tartaarsaus door alle ingrediënten te mengen.
  • Snij de hamburgerbroodjes doormidden en rooster ze met de snijkanten naar beneden in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren.
  • Bak de visvervangers volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Leg op de onderste helften van de broodjes een plakje vegan cheddar kaas.
  • Leg de visvervanger er op, verdeel de tartaarsaus erover, dek af met de bovenste helft van de broodjes en serveer.