Vegan Fast Food Friday #14: fish filet
- Auteur: Suzanne
- Genoeg voor: 2 broodjes 1x
- olie of plantaardige boter, om in te bakken
- 75 gram vegan mayonaise, zoals Remia Mayolijn
- 1 augurk, in kleine blokjes gesneden
- 1 theelepel verse peterselie, fijngesneden
- 1 theelepel kappertjes
- 1 theelepel citroensap
- snufje zout
- 2 hamburgerbroodjes, bijvoorbeeld die van Jumbo en AH zijn vegan
- vis vervangers naar keuze, bijvoorbeeld 2 SoFine SoFish burgers of 6 AH zeesticks
- 2 plakjes vegan cheddar kaas, bijvoorbeeld Violife cheddar verkrijgbaar bij sommige filialen van Jumbo en AH
- Maak de tartaarsaus door alle ingrediënten te mengen.
- Snij de hamburgerbroodjes doormidden en rooster ze met de snijkanten naar beneden in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren.
- Bak de visvervangers volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Leg op de onderste helften van de broodjes een plakje vegan cheddar kaas.
- Leg de visvervanger er op, verdeel de tartaarsaus erover, dek af met de bovenste helft van de broodjes en serveer.