Vegan Fast Food Friday #7: Crunchwrap

Voor dit deel van Vegan Fast Food Friday dook ik de keuken in om een plantaardige versie te maken van de bekende Crunchwrap Supreme van Taco Bell. Het is even wat werk, maar het zo waard!

Crunchwrap Supreme

Dit populaire item van het menu van Taco Bell bestaat uit: een tortilla gevuld met gekruid gehakt, een krokante tostada, sla, tomaat, sour cream en nacho cheese saus. Zo maakte ik ‘m vegan:

  • het gehakt verving ik door gehakt van Naturli
  • de sour cream door een vegan versie waarvan het recept afkomstig is uit het kookboek Vegan Junk Food
  • de nacho cheese saus door dit recept op basis van cashewnoten

Onderstaande recept is voldoende voor 4 stuks. Je hebt van de sour cream maar een klein gedeelte nodig, maar deze kun je enkele dagen goed afgesloten in de koelkast bewaren.

Overgebleven tortilla wraps

Om de vulling van wrap af te dekken voor je ‘m dichtvouwt gaat er eerst een uitgesneden rondje uit een tweede wrap op. Daardoor hou je 4 randen van wraps over. Maar daar kun je vervolgens deze lekkere kaneel tortilla koekjes mee maken!

Afdrukken

Vegan Fast Food Friday #7: Crunchwrap

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 stuks 1x
Scale

Ingrediënten

  • 8 tortilla wraps
  • 4 tacoschelpen
  • plantaardige boter of olie, om in te bakken
  • 1 schaal Naturli vegan gehakt 400 gram
  • 1 zakje tacokruiden, ik gebruikte Santa Maria Taco seasoning mix (en natuurlijk kun je ook zelf kruiden samenstellen)
  • 2 tomaten, in blokjes gesneden
  • 1/4 zakje vegan geraspte mozzarella, bijvoorbeeld van Violife (verkrijgbaar bij onder andere Albert Heijn en Jumbo)
  • ongeveer 100150 gram gesneden ijsbergsla

kaassaus

  • 1/2 cup/75 gram rauwe cashewnoten
  • 250 ml. water
  • 1 eetlepel edelgistvlokken
  • 1 teaspoon zeezout
  • 1 flinke snuf kurkuma (voor de gele kleur)

sour cream naar recept uit het boek Vegan Junk Food

  • 1 pakje van 450 gram silken tofu zoals van Taifun verkrijgbaar bij Ekoplaza
  • 4 tablespoons/60 ml. (olijf)olie
  • 4 tablespoons/60 ml. citroensap
  • 1 teaspoon zout

Bereidingswijze

  • Maak de kaassaus: Week de cashewnoten een half uurtje in kokend water, zo worden ze zachter. Giet de cashewnoten af en doe ze in een blender of keukenmachine en meng samen met het water, edelgistvlokken, zeezout en kurkuma. Voeg naar smaak meer edelgistvlokken toe. Schenk de saus in een steelpan en verwarm tot de saus dikker begint te worden.
  • Verwarm de tacoschelpen in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Meng het plantaardige gehakt met de tacokruiden.
  • Verhit wat plantaardige olie of boter in een koekenpan en bak het gehakt in een minuut of 5, roer regelmatig door.
  • Maak de sour cream door de silken tofu, (olijf)olie, citroensap en zout te mixen tot een glad mengsel in een blender of keukenmachine.
  • Snij een rondje uit 4 tortilla wraps met behulp van bijvoorbeeld een schoteltje of een deksel zoals op de foto is te zien. Leg de rondjes apart en gebruik de rest van de tortilla’s voor een ander recept zoals deze koekjes.
  • Leg een tortilla wrap op een bord. Schep in het midden wat gehakt en verdeel er wat kaassaus over.
  • Breek een tacoschelp doormidden en leg de twee helften naast elkaar op de kaassaus.
  • Verdeel er wat vegan sour cream over.
  • Verdeel er blokjes tomaat over, vervolgens vegan geraspte mozzarella en sla.
  • Leg er een uitgesneden rondje tortilla wrap op en druk aan.
  • Vouw de tortilla rondom dicht zoals op de foto te zien is.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan.
  • Leg de tortilla met de vouwkant naar beneden in de pan en bak een minuutje op hoog vuur of tot wanneer de onderkant goudbruin begint te kleuren.
  • Draai de tortilla met een spatel om en bak de andere kant.
  • Snij eventueel doormidden.

Bekijk hieronder alle delen van de serie Vegan Fast Food Friday.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer