Broccoli met vegan kaassaus

Een lekker bijgerecht dat helemaal plantaardig is. De ‘kaas’saus is op basis van cashewnoten en edelgistvlokken. Heb je van dat laatste nog nooit gehoord? Kijk dan even hier in het artikel dat ik er eerder over schreef. Ook lekker met bloemkool! 

Ingrediënten
flinke stronk broccoli
1 eetlepel olie
1/2 cup/75 gram rauwe cashewnoten
250 ml. water
1 eetlepel edelgistvlokken
1 teaspoon zeezout
1 flinke snuf kurkuma (voor de gele kleur)

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 230 graden. Snij de broccoli in roosjes en spreid ze over een plat bakblik. Besprenkel met de olie en meng, zodat de olie goed verdeeld is. Bak de broccoli in 15 minuten gaar. Week de cashewnoten een half uurtje in kokend water, zo worden ze zachter. Giet de cashewnoten af en doe ze in een blender of keukenmachine en meng samen met het water, edelgistvlokken, zeezout en kurkuma. Voeg naar smaak meer edelgistvlokken toe. Schenk de saus in een steelpan en verwarm tot de saus dikker begint te worden. Serveer de broccoli met de saus er over heen en bestrooi naar smaak met zwarte peper.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer