Wat is dit een ontdekking! Flinterdunne koekjes gemaakt van in de koekenpan gebakken tortilla’s en gezoet met suiker en kaneel. In elke vorm die je maar wil, ik koos voor harten en cirkels. Onwijs lekker, de tortilla is krokant en heeft op deze manier wat weg van matzes.
Ingrediënten
tortilla’s
1/2 cup/100 gram (riet)suiker
1/2 tsp/2.84 gram zout
1/2 tbsp/4 gram kaneel
(kokos)olie
Bereidingswijze
Steek figuurtjes uit de tortilla’s met koekjesvormen. Snij ze eventueel met een mesje los. Meng de suiker, zout en kaneel in een kom. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de tortilla figuren aan beide kanten goudbruin. Laat kort uitlekken op keukenpapier en bestrooi met het suikermengsel.
Het recept komt hier vandaan.
4 reacties
prachtig, en ik hou heel veel van kaneel!
27 maart 2015 at 10:19deze ga ik zeker ook eens maken 🙂
Wow mmmmm! ? Maar wat doe je met tortilla dat je niet gebruikt?
8 maart 2017 at 21:09Die kun je gewoon meebakken op dezelfde manier, alleen zijn die dan niet zo mooi gevormd. 🙂 Wel net zo lekker!
9 maart 2017 at 08:47Net gemaakt! Superzoet, maar lekker! Blije kinderen hier! Zitten nu aan de thee met z’n allen ervan te genieten. Die gaan het niet lang overleven hier…
24 augustus 2017 at 19:51