Raw chocolade cheesecake

Woah. Deze raw taart is ongelofelijk lekker. Zoet met een volle pure chocoladesmaak, een stevige bodem en zachte vulling. Echt waanzinnig lekker. In de vulling is het verrassende ingrediënt courgette verwerkt, deze proef je totaal niet terug!

Ik maakte één taart met een middelgrote springvorm van 14 cm. en twee mini taartjes. De hoeveelheden zijn gebaseerd op het maken van een taart in een springvorm van ongeveer 20 cm.

Ingrediënten
bodem
2 cups/200 gram walnoten
2 tsp/10 ml. kokosolie, gesmolten
1/4 cup/25 gram cacaopoeder
1/4 tsp/1.25 ml. maple syrup
snufje zout
vulling
2 cups/340 gram rauwe cashewnoten
1 cup/150 gram courgette, geschild en in blokjes gesneden
1/2 cup/50 gram cacaopoeder
1/2 cup/120 ml. maple syrup
1 tbsp/15 ml. vanille extract
1/4 tsp/2 gram zout
1/4 cup/60 ml. kokosolie, gesmolten

Bereidingswijze
Bekleed een springvorm met bakpapier. Maak de bodem. Maal de walnoten fijn in de keukenmachine tot kruimels. Voeg de rest van de ingrediënten voor de bodem toe en meng in de keukenmachine.

Stort het mengsel in de springvorm en verdeel gelijkmatig. Druk stevig aan met je vingers en zet dan in de vriezer terwijl je de vulling maakt.

Maal de cashewnoten tot poedervorm in de keukenmachine. Voeg de courgette, cacaopoeder, maple syrup, vanille extract en zout toe en meng tot het een romig  geheel wordt. Voeg dan de gesmolten kokosolie toe en meng goed door.

Giet de vulling op de bodem in de springvorm. Zet in de koelkast en laat ongeveer 8 uur staan. Bewaren in de koelkast.

Raw chocolade cheesecake

raw-chocolade-cheesecake-3

Raw chocolade cheesecake

Raw chocolade cheesecake

Raw chocolade cheesecake

Raw chocolade cheesecake

Raw chocolade cheesecake

Raw chocolade cheesecake

Raw chocolade cheesecake

Het recept komt hier vandaan.

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

  • Reply Karen Mee

    Verdorie wat klinkt dat lekker zeg! En er zit nog groente in ook! :O

    24 maart 2015 at 14:18
  • Reply Sanne

    Wauw, wat lijkt me dat heerlijk! Het ziet er heerlijk uit en je bent er zo enthousiast over, dat kan niet verkeerd zijn (+ dat er chocola in zit, dan kan het wat mij betreft ook niet verkeerd zijn). Ik maak een zoet gerecht met iets van groente erin, behalve groene smoothies met spinazie (en heel veel fruit, want het moet wel zoet!), dus dat er courgette in zit vind ik top, dat wil ik proberen!
    Liefs

    24 maart 2015 at 18:53
  • Reply Anne Dolman

    Yummmm, verantwoord snoepen, ik houd ervan! Ga dit gerecht van de week zeker uitproberen!

    24 maart 2015 at 19:56
  • reageer