Fudge zonder boter, room of glucose stroop, smaakt dat nou? Daarop kan ik volmondig ja antwoorden! Dit recept is op basis van banaan, pindakaas, kokosolie en maple syrup. Erg lekker en een goede fudge bite. Zo gemaakt, de vriezer doet het meeste werk!
Ingrediënten
1/2 cup/110 gram pindakaas
1 banaan
1 tsp/5 ml. vanille extract
snufje zout
2 tbsp/30 ml. kokosolie, gesmolten
2 tbsp/30 ml. maple syrup
Bereidingswijze
Smelt de pindakaas in de magnetron. Prak de banaan zo fijn mogelijk met een vork. Meng de banaan en pindakaas met de rest van de ingrediënten en giet in vormpjes naar keuze. Ik gebruikte een siliconen bakvorm die ik kocht bij Xenos. Zet in de vriezer tot de fudge hard is geworden. Deze fudge smelt bij kamertemperatuur, dus bewaren in de vriezer.
Het recept komt hier vandaan.
8 reacties
Weer zo’n toprecept! Wauwie, ik word zo blij van je blog ;). Altijd al, maar nu steeds vaker!
25 maart 2015 at 11:22Liefs
Wauw! Dit recept ga ik zeker maken 🙂
25 maart 2015 at 11:24Wow dit ziet er zo waanzinnig lekker uit en volgens mij kan dit ook echt niet mislukken. Ik heb net nieuwe siliconen vormpjes gekocht, dus dat lijkt me een teken dat ik dit recept snel moet proberen!
25 maart 2015 at 18:37heel leuk. zo’n vormpjes heb ik nog niet, daar ga ik eens op zoek naar!
27 maart 2015 at 10:13Kun je de banaan ook weglaten? Want ik vind pindakaas heerlijk, maar heb een hekel aan de smaak en geur van banaan!
27 maart 2015 at 17:31Ik denk dat dit recept zonder banaan niks wordt. Maar misschien is dit dan wat voor jou? https://wateetjedanwel.nl/vegan-fudge/
27 maart 2015 at 18:57Dankje! Dat klinkt zeer lekker! 🙂
30 maart 2015 at 12:30Ze staan in de vriezer, ben erg benieuwd!
30 maart 2015 at 16:00