Vegan panna cotta

Panna cotta is een Italiaans nagerecht waarvan de naam letterlijke gekookte room betekent. Deze versie is vegan en supermakkelijk om te maken. Je hebt slechts 4 ingrediënten nodig!

Ingrediënten voor 4 porties
1 blik kokosmelk 400 ml.
1/2 vanillestokje
1 tsp/2 gram agar agar poeder
handje granaatappelpitten

Tips
Ik gebruikte hiervoor glazen schaaltjes waar oorspronkelijk een toetje uit de supermarkt in zat: de (vegetarische) speculoos cheesecake van Gü. Deze potjes zijn ideaal om dit soort toetjes in op te laten stijven en kunnen tegen een stootje en zijn vaatwasmachinebestendig! Je kunt natuurlijk ook andere glazen potjes gebruiken.

Ik gebruikte granaatappelpitten uit de diepvries. Deze ontdooien terwijl de panna cotta in de koelkast opstijft.

Bereidingswijze
Doe de kokosmelk in een steelpan met de agar agar poeder, roer door en laat een kwartier staan.

Snij het vanillestokje open, schraap de zaadjes er uit met een mes en doe bij de kokosmelk in de steelpan. Meng met een garde en zet het vuur aan en kook voor 1 tot 5 minuten, blijf goed roeren.

Haal de steelpan van het vuur en verdeel het mengsel over de glazen potjes. Laat afkoelen en strooi de granaatappelpitjes erover. Zet de schaaltjes dan een uur in  de koelkast.

Vegan panna cotta

Vegan panna cotta

Vegan panna cotta

Vegan panna cotta

Vegan panna cotta

Vegan panna cotta

Het recept komt hier vandaan.

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer