Vegan fudge

Dit was de eerste keer dat ik fudge maakte, nooit geweten dat dat zo makkelijk is! En lekker! Ik bewaar vanwege het huidige warme weer de fudge in de koelkast. Erg lekker en ook nog eens vegan, glutenvrij en zuivelvrij. De volgende keer als ik dit maak gebruik in een bakblik van kleinere afmeting, nu was het uitgespreid over een groot bakblik waardoor de fudge heel dun is geworden. Gelukkig doet het niks af aan de smaak! Het recept heb ik hier vandaan.

Vegan fudge

Ingrediënten
1 cup stukjes pure chocolade of chocolate chips
2 tbsp kokosolie
3 1/2 cups poedersuiker, gezeefd
1/2 cup cacaopoeder, gezeefd
1/2 cup kokosmelk
1/2 tsp vanille extract
1 cup geraspte kokos

Bereidingswijze
Bekleed een klein vierkant bakblik met bakpapier. Verwarm de kokosmelk en kokosolie in een steelpan. Zet het vuur uit wanneer het warm is geworden en begint te bubbelen en voeg de chocolade toe en laat even staan. Wanneer de chocolade is gesmolten voeg je de helft van de poedersuiker en cacaopoeder toe en roer goed door. Voeg dan de rest van de poedersuiker en cacaopoeder toe en het vanille extract. Roer tot het een glad geheel is geworden. Giet het mengsel dan in het bakblik en zorg dat het de hele bodem bedekt. Strooi de geraspte kokos erover en druk een beetje aan. Laat de fudge afkoelen en zet het daarna in de koelkast tot het stevig is geworden en snij in stukken.

Vegan fudge

Vegan fudge

Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply yvonne

    ik zie je een cup gebruiken in het recept fudge, is dat de grote van een normaal theekopje zo ongeveer ?

    4 juli 2014 at 09:54
    • Reply Suzanne

      Hoi Yvonne,

      Nee, dat is lastig zo te zeggen omdat kopjes erg verschillen. Ik gebruik zelf een setje maatcups bij AH vandaan, die zijn echt ideaal, kosten een euro of 5 en gaan superlang mee. Kijk anders even hier, http://uitpaulineskeuken.nl/2013/03/amerikaanse-maten-cups.html daar staat goed omschreven hoe je een cup kunt omrekenen naar grammen. Ik ben nog bezig met een eigen artikel hierover! Succes!

      Groetjes,
      Suzanne

      4 juli 2014 at 09:58

    reageer