Double fudge bananen muffins

Wat zijn deze muffins lekker! En een stuk gezonder dan die uit de winkel, want ik bakte deze heerlijke chocolade muffins op basis van banaan en appelmoes. De banaan proef je er amper door en ook is er appelmoes die er in is verwerkt je minder suiker hoeft te gebruiken, proef je niet nadrukkelijk. Het is gemaakt op basis van dit recept.

Double fudge bananen muffins

Ingrediënten voor ongeveer 10 stuks
1 ei
1/4 cup rietsuiker
1/3 cup appelmoes
1 tsp vanille extract
3 fijngeprakte bananen
1 cup havermeel (ik gebruikte speltmeel)
1/2 tsp baking soda
1/2 tsp baking powder
1/2 tsp zout
1/4 cup cacaopoeder
extra pure chocolade, in kleine stukjes gehakt

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het ei, suiker, appelmoes, vanille extract en de bananen. Meng de droge ingrediënten en voeg ze dan toe aan de natte ingrediënten. Voeg de helft van de chocolade stukjes toe en hou de rest apart. Giet het beslag in muffinvormpjes en bak voor ongeveer 20-25 minuten. De muffins zijn gaar wanneer als je er een cocktailprikker in prikt, deze er weer schoon uit komt. Verwarm de overgebleven stukjes chocolade au bain marie en giet deze met een lepel over de afgekoelde muffins. De chocolade wordt hard en met dit warmere weer bewaar ik ze in de koelkast.

Double fudge bananen muffins

Double fudge bananen muffins

Double fudge bananen muffins

Double fudge bananen muffins

Double fudge bananen muffins

Double fudge bananen muffins

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Caroline

    Zo, die zien er lekker uit! Ben altijd op zoek naar recepten voor baksels die mijn kids ook lekker vinden en waar niet te veel suiker of andere minder goede dingen in zitten. Ik ga ze binnenkort eens proberen! Vraagje nog: maak jij ook zelf je vanille-extract? Met wodka? Ik ook maar ben dan wat huiverig om het te gebruiken in gerechten voor mijn kinderen. Of vervliegt die alcohol? Weet jij dat?

    9 juli 2014 at 12:14
    • Reply Suzanne

      Hoi Caroline,

      Nee ik gebruik vanille extract dat ik bij de toko koop. Je zou het inderdaad zelf kunnen maken maar ik ben van het makkelijke 😉 geen idee of de alcohol vervliegt!

      En leuk dat je de muffins gaat proberen, ze zijn echt heel lekker!

      Groetjes,
      Suzanne

      9 juli 2014 at 13:46

    reageer