Deze balletjes zijn lekker zoet, je hebt er geen oven voor nodig en ze zijn zo klaar. Handig voor onderweg!
Afdrukken
Cranberry pistache bites
Ingrediënten
Scale
- 225 gram fijngehakte dadels
- 85 gram agavesiroop
- 10 gram chiazaadjes
- 12 gram gebroken lijnzaad
- snufje zout
- 120 gram havermout
- 135 gram gepelde ongezouten pistachenoten
- 120 gram gedroogde cranberries
Bereidingswijze
Meng de dadels, agavesiroop, chiazaadjes, gebroken lijnzaad en zout in een keukenmachine tot het een glad mengsel is geworden. Het is de bedoeling dat je het mengsel kan roeren.
Giet het mengsel in een grote kom en voeg de havermout, pistache noten en cranberries toe en roer goed door. Zet het dan minimaal een half uur in de koelkast.
Gebruik een lepel om even grote balletjes te draaien van het mengsel. Ik gebruikte een maatschepje ter grootte van een tablespoon. Draai balletjes tot het mengsel op is. Bewaar de balletjes in de koelkast.
Het recept komt hier vandaan.
1 reactie
Thank you for giving these a try! Cheers! : )
24 maart 2015 at 04:06