Raw havermout oreo’s

Onlangs probeerde ik voor het eerst een raw oreo koekje. Wow, wat is dat lekker! Wel prijzig voor € 1,95 euro per stuk. Ik ging op zoek naar een vergelijkbaar recept om ze zelf te maken: het werden deze raw havermout koekjes. Met maar een paar ingrediënten, wel een werkje om te maken maar dan heb je ook wat, deze zijn om je vingers bij op te eten.

Ingrediënten
1/2 cup/70 gram ongebrande cashewnoten
2 tbsp/30 ml. maple syrup
1/2 tbsp/7.5 ml. citroensap
14 dadels
1 cup/100 gram havermout
1 tbsp/15 ml. kokosolie, gesmolten

Bereidingswijze
Zet de cashewnoten onder water en laat ze een nachtje weken. Giet ze af en doe ze in een keukenmachine met de maple syrup en citroensap tot het een romig mengsel is geworden. Zet dit mengsel in de koelkast. Doe de dadels in de keukenmachine en maal fijn. Voeg dan de havermout toe en zet keukenmachine weer aan. Doe dan de kokosolie erbij en kneed tot een bal. Verpak deze bal in wat huishoudfolie en leg een paar minuten in de koelkast.

Leg een vel bakpapier op het aanrecht, dan de deegbal er op en daaroverheen nog een vel bakpapier. Rol het deeg uit met een deegroller. Neem een rond uitsteekvormpje, ik gebruikte een ronde serveerring. Omdat het deeg heel zacht en kruimelig lukte direct uitsteken niet, maar wel op deze manier: leg het vormpje op wat bakpapier. Pak wat van het deeg en weeg af tot 20 gram. Doe het in het vormpje en druk met je vingers stevig aan. Haal dan voorzichtig het vormpje omhoog en zie daar, een raw koekje!

Leg met eventueel een spatel de koekjes voorzichtig op een met bakpapier bekleed bord of bakplaat. Besmeer de helft van de koekjes met het cashewnoten mengsel en leg dan een koekje er op. Ga door tot alle koekjes gedaan zijn. Zet eventueel nog even in de koelkast zodat ze wat steviger worden, want ze vallen snel uit elkaar bij kamertemperatuur.

Raw havermout oreo's

Raw havermout oreo's

Raw havermout oreo's

Raw havermout oreo's

Raw havermout oreo's

Raw havermout oreo's

Raw havermout oreo's

Het recept komt hier vandaan.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Bianca

    Vind dit een heel origineel recept, het ziet er sowieso al erg lekker uit x

    20 maart 2015 at 10:47
  • reageer