Coconut cookies

Coconut en cats, what’s not to like? Deze vegan koekjes maak je met maar vier ingrediënten en zijn in een handomdraai klaar. De koekjes zijn bros van buiten en van binnen een beetje chewy en zacht. Oh ja, en de cookiecutter kocht ik online bij Mini in the box voor nog geen twee euro, je kunt natuurlijk elke vorm gebruiken die je wilt.

Ingrediënten
1/2 cup/50 gram kokosmeel
1/2 cup/120 ml. kokosmelk
1/4 cup/60 ml. kokosolie, gesmolten
1/4 cup/60 gram (riet)suiker

Tips
Bij AH kun je tegenwoordig terecht voor redelijk goed geprijsde kokosmeel en ik raad je aan om kokosolie bij de Aldi te kopen. Daar is het het goedkoopst wat ik tot nu toe heb gevonden en ben er erg tevreden over, het is geur en smaakloos en biologisch. De verpakking is prettig, een plastic hersluitbare emmer en voor € 2,99 krijg je 500 ml. inhoud.

Belangrijk: laat koekjes goed afkoelen en zorg dat daarbij de warmte aan de bodems goed weg kan. Dit kun je het beste doen door een rooster te gebruiken en daar de koekjes op te leggen tot ze helemaal afgekoeld zijn. Doe je dit niet, dan loop je de kans dat de koekjes taai worden. Het rooster op de foto kocht ik voor een paar euro bij de Wibra.

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng de ingrediënten in een kom en kneed tot een bal. Leg de bal tussen twee vellen bakpapier en rol uit met een deegroller, niet te dik, ongeveer 6 mm. hoog. Steek met een koekjesvorm (of een klein rond glaasje) koekjes uit en leg deze op de bakplaat.

Bak voor ongeveer 20 minuten tot ze lichtbruin beginnen te kleuren. Let goed op, ze verbranden snel, erbij blijven dus. Mijn eerste poging belande dan ook zwartgeblakerd in de vuilnisbak. 🙂 Laat de koekjes na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Op basis van dit recept.

Coconut cookies

Coconut cookies

Coconut cookies

Coconut cookies

Coconut cookies

Coconut cookies

Coconut cookies

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Amélie

    Wat een leuk recept, die ga ik een keer maken!

    18 maart 2015 at 13:38
  • reageer