Chocolate bark met pistachenootjes en cranberries

Met slechts drie ingrediënten maak je deze kleurrijke, lekkere en helemaal niet zo-slecht-voor-je stukken chocolade. Of meer ingrediënten als je nog meer toppings wil, natuurlijk. De basis is chocolade van een zo hoog mogelijk cacao gehalte. Ik koop de mijne bij Aldi zoals ik hier al beschreef. De chocolade smelt goed, ik gebruik daar een au bain marie smeltpannetje voor die je onder andere bij Action kunt kopen voor een paar euro.

Naast de chocolade heb je pistachenootjes en cranberries nodig. That’s it! Je kunt natuurlijk variëren met andere ingrediënten als kokos, rozijnen of gojibessen, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Afdrukken

Chocolate bark met pistachenootjes en cranberries

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

  • pure chocolade liefst met 70 – 85% cacao percentage
  • gedroogde cranberries
  • ongezouten pistachenootjes

Bereidingswijze

Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Hak de pistachenootjes in grove stukjes. Bekleed een bakplaat, ik gebruikte een brownieblik, met bakpapier. Giet de gesmolten chocolade er in en bestrooi dan met de pistachenootjes en cranberries. Zet een half uurtje in de koelkast en breek in stukken. Bewaar in de koelkast.

Chocolate bark met pistachenootjes en cranberries

Chocolate bark met pistachenootjes en cranberries

Chocolate bark met pistachenootjes en cranberries

Chocolate bark met pistachenootjes en cranberries

Chocolate bark met pistachenootjes en cranberries

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Anne-Marij

    Die zien er verslavend lekker uit en lekker makkelijk om te maken ook!

    17 maart 2015 at 15:04
  • Reply Manon Plat

    Gisteren voor het eerst gemaakt, deze chocolade reep is ZO lekker

    25 maart 2015 at 17:34
  • reageer

    Recipe rating