Vegan Fast Food Friday #11: kapsalon

Voor dit elfde deel van de serie Vegan Fast Food Friday maakte ik een plantaardige versie van een gerecht dat ontstaan is in mijn stad Rotterdam. Het heeft de naam te danken aan de Rotterdamse kapsalon waar dit gerecht door de eigenaar besteld werd bij een verderop gelegen shoarmazaak. Hij bestelde het regelmatig en kreeg toen de naam kapsalon. Inmiddels is de kapsalon in het hele land en zelfs daarbuiten verkrijgbaar!

Afdrukken

Vegan Fast Food Friday #10: kapsalon

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 2 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 200 gram (verse) friet
  • olie, om in te bakken
  • 1 schaal vegan shoarma, zie notities
  • 2 plakjes vegan cheddar, zie notities
  • 1/4 komkommer, in kleine blokjes gesneden
  • 1 tomaat, in kleine blokjes gesneden
  • 50 gram gesneden ijsbersla
  • knoflooksaus, zie notities
  • sriracha (hete chilisaus), optioneel

Bereidingswijze

  • Bereid de friet in de oven, airfryer of frituurpan volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bak de shoarma in een koekenpan in wat olie in ongeveer 5 minuten tot het begint te kleuren.
  • Meng de ijsbergsla met de komkommer en tomaat.
  • Snij de plakjes cheddar in heel dunne reepjes, of gebruik vegan geraspte kaas.
  • Verdeel de friet over twee aluminium bakjes of glazen schalen.
  • Verdeel de vegan shoarma erover.
  • Verdeel de kaas over de vegan shoarma en zat de bakjes een minuut of 5 in de oven tot de kaas begint te smelten.
  • Neem de bakjes uit de oven en verdeel de sla erover en vervolgens de knoflooksaus en sriracha.

Notities

  • Ik gebruikte de vegan shoarma van het huismerk van AH.
  • Ik gebruikte de plakjes vegan cheddar van Violife, die ik in dunne reepjes sneed. Je kunt natuurlijk elke vegan kaas kiezen hiervoor die je wil.
  • Je kunt zelf vegan knoflooksaus maken door beetje vegan mayonaise zoals Remia Mayolijn te mengen met wat vers fijngehakte knoflook, peterselie, peper zout en een beetje water om het te verdunnen. Voor deze kapsalon gebruikte ik deze kant en klare knoflooksaus van Jumbo.

Bekijk hieronder alle delen van de serie Vegan Fast Food Friday.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

4 reacties

  • Reply Marloes

    Kijk, zo’n recept kan ik wel gebruiken, haha 😉 Ik ben altijd een beetje trots dat ik 21 jaar in de wijk heb gewoond waar de kapsalon vandaan komt. Met dank aan jou kan ik het nu weer lekker eten!

    1 februari 2020 at 09:49
  • Reply Rianne

    Waar hebben jullie die aluminiumbakjes vandaan, ik kan ze nergens vinden. Bij de AH hebben ze alleen maar van die grote bakken.

    13 april 2020 at 19:08
    • Reply Suzanne

      Ik heb deze bij de Action gekocht!

      13 april 2020 at 19:12
  • Reply Jolanda

    Ik kom dit recept nu pas tegen en ik heb gelijk op het menu gezet voor dit weekend. Echt al weer een poosje geleden dat ik dit heb gegeten, dus helemaal blij dat jij de kapsalon hebt geveganized!
    Om het me makkelijk te maken, ga ik de friet wel halen bij de snackbar hier om de hoek 😉

    27 juli 2022 at 17:37
  • reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star