Afdrukken

Vegan Fast Food Friday #10: kapsalon

Ingrediënten

Scale
  • 200 gram (verse) friet
  • olie, om in te bakken
  • 1 schaal vegan shoarma, zie notities
  • 2 plakjes vegan cheddar, zie notities
  • 1/4 komkommer, in kleine blokjes gesneden
  • 1 tomaat, in kleine blokjes gesneden
  • 50 gram gesneden ijsbersla
  • knoflooksaus, zie notities
  • sriracha (hete chilisaus), optioneel

Bereidingswijze

  • Bereid de friet in de oven, airfryer of frituurpan volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bak de shoarma in een koekenpan in wat olie in ongeveer 5 minuten tot het begint te kleuren.
  • Meng de ijsbergsla met de komkommer en tomaat.
  • Snij de plakjes cheddar in heel dunne reepjes, of gebruik vegan geraspte kaas.
  • Verdeel de friet over twee aluminium bakjes of glazen schalen.
  • Verdeel de vegan shoarma erover.
  • Verdeel de kaas over de vegan shoarma en zat de bakjes een minuut of 5 in de oven tot de kaas begint te smelten.
  • Neem de bakjes uit de oven en verdeel de sla erover en vervolgens de knoflooksaus en sriracha.

Notities

  • Ik gebruikte de vegan shoarma van het huismerk van AH.
  • Ik gebruikte de plakjes vegan cheddar van Violife, die ik in dunne reepjes sneed. Je kunt natuurlijk elke vegan kaas kiezen hiervoor die je wil.
  • Je kunt zelf vegan knoflooksaus maken door beetje vegan mayonaise zoals Remia Mayolijn te mengen met wat vers fijngehakte knoflook, peterselie, peper zout en een beetje water om het te verdunnen. Voor deze kapsalon gebruikte ik deze kant en klare knoflooksaus van Jumbo.