Vegan Fast Food Friday #3: chili cheese nuggets

Wat een leuke reacties kwamen er op het tweede deel van deze serie, waarbij ik iedere vrijdag een vegan versie van een bekend menu item van grote fast food ketens deel. De McKroket werd goed ontvangen! Ik vroeg onlangs via Instagram Stories wat jullie graag als volgende veganized zouden willen zien. Naast de McKroket sprongen de chili cheese nuggets van Burger King er uit. Ik dook de keuken in en het resultaat is heel erg lekker geworden!

Kaas smelten

De kaas die ik voor deze nuggets heb gebruikt is van Violife, wat mij betreft de lekkerste vegan kaas die er momenteel is!

Het smelten van de kaas heb ik in een aluminium kom gedaan boven een pan kokend water met behulp van deze stoompaninzet van IKEA. Ik vermoed dat smelten in de magnetron niet werkt en één harde bonk wordt, ik heb dat niet kunnen testen omdat ik geen magnetron meer heb.

Afdrukken

Vegan Fast Food Friday #3: chili cheese nuggets

  • Auteur: Suzanne
Scale

Ingrediënten

  • 4 plakjes vegan cheddar kaas, die notities
  • 40 gram geraspte vegan mozzarella, zie notities
  • 1/2 jalapeno peper in kleine stukjes gesneden
  • bloem
  • maizena
  • paneermeel
  • olie, om te frituren

Bereidingswijze

  • Leg de vier plakjes cheddar op elkaar en snij ze in kleine stukjes.
  • Doe de stukjes cheddar samen met de geraspte mozzarella in een vuurvaste (smelt)kom en zet boven een pan kokend wateren roer regelmatig door.
  • Voeg na een paar minuten de blokjes jalapeno peper toe en roer goed door.
  • Haal van het vuur wanneer de kaas begint te smelten en het er uit ziet zoals op de foto hierboven.
  • Laat afkoelen.
  • Draai 10 gelijke bites van het kaas mengsel. Het mengsel is heel plakkerig, mocht het nodig zijn bestrooi het mengsel dan met een klein beetje bloem zodat je het makkelijker kunt vastpakken.
  • Meng wat maizena met water en doe dit in een diep bord of platte schaal.
  • Maal de paneermeel fijner in een keukenmachine of blender.
  • Stort het fijngemalen paneermeel in een diep bord of platte schaal.
  • Pak een derde diepe bord of platte schaal en strooi er een laagje bloem in.
  • Neem een bite, haal het door de bloem en vervolgens door het maizena papje.
  • Haal de bite nogmaals door de bloem en het papje.
  • Haal dan de bite door de paneermeel en herhaal dit met de rest van de bites.
  • Ik heb zelf geen frituurpan maar gebruik mijn Le Creuset pan met daarin een laag olie.
  • Frituur de bites ongeveer 30 – 45 seconden tot ze goudbruin beginnen te kleuren, bak er niet teveel tegelijk.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.

Notities

Plakjes cheddar kaas zijn bij sommige filialen van Jumbo Foodmarkt verkrijgbaar van het merk Violife. Wat mij betreft de lekkerste! Kun je die niet vinden, kijk dan bij een biologische supermarkt zoals Ekoplaza voor cheddar kaas van bijvoorbeeld Vegan Deli.

Ook wat betreft de vegan mozzarella raad ik die van Violife aan: deze is in geraspte vorm bij de meeste grotere filialen van Albert Heijn verkrijgbaar.

Bekijk hieronder alle delen van de serie Vegan Fast Food Friday.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer