Vegan in de supermarkt #34

In deze rubriek lees je welke vegan producten ik ben tegengekomen in de supermarkt en heb geprobeerd. Niet gesponsord, al lees je dan ook sowieso mijn eerlijke mening. Ik krijg steeds meer berichtjes van mensen die vertellen dat ze dit de leukste rubriek op de website vinden. Goed om te horen! Heb jij iets gespot in de supermarkt dat vegan is? Laat gerust je tips achter in de reacties!

Jumbo vegan slangen

De laatste tijd zijn er behoorlijk wat soorten vegan snoep bijgekomen. Fijn, maar wat ik zelf jammer vind is dat het meestal om snoep gaat waar de suiker wordt vervangen door zoetstoffen. Dat is gelukkig niet het geval bij deze vegan slangen, de bite en smaak lijkt heel erg op de varianten die ik nog van vroeger ken!

Goedgekeurd en fijngeprijsd: een zak met inhoud van 200 gram kost € 1,25.

Jumbo Dim Sum snacks

Lekker voor bij de borrel zijn deze dim sum snacks van het huismerk van Jumbo. Helemaal vegan! En prettig: ze kunnen zowel in de frituur als in de oven. Een doos met 16 stuks kost € 2,52.

Violife diverse soorten vegan kaas

Violife plakjes kaas en geraspte mozzarella had ik al eerder, maar deze soorten kwam ik tegen bij Jumbo Foodmarkt in Leidschendam:

  • Prosociano wedge ‘Parmezaanse kaas’ € 3,49
  • Original flavour block ‘stuk kaas’ € 2,99
  • Cheddar flavour ‘cheddar kaas’ € 2,99

De Parmezaanse kaas vind ik prima, maar geef toch de voorkeur aan mijn eigengemaakte vegan Parmezaanse kaas. Ook omdat dit een stuk voordeliger is. Maar ik vond het lekker om eens te proberen! Het blok kaas waar je zelf blokjes van kunt snijden vond ik persoonlijk tegenvallen qua smaak. Een vreemde, rare smaak die ik niet kon plaatsen. Geen pittige oude kaas, wat me juist zo lekker lijkt. De plakjes cheddar zou ik juist wel weer kopen, ik vond deze heel geslaagd op de No Big Mac die ik ermee maakte.

Jumbo dadel/walnoot brood

Op de kaasafdeling kwam ik diverse soorten zoetigheid tegen: choco vijgenpuntje en dadel/walnoot brood.

Dat laatste deed me erg denken aan de lekkernij die ik een tijdje geleden had gekocht in de Turkse supermarkt en wilde die graag proberen. Alleen eenmaal thuis blijkt dat er vast iets is misgegaan met de verpakking. Daar staat namelijk op dat dit lekkers slechts bestaat uit dadels en walnoten. Maar er zaten toch echt amandelen in en geen walnoten, en bovendien ook sukade stukjes en eetbaar papier aan de zijkanten. Ik heb meteen Jumbo om opheldering gevraagd, maar niets meer vernomen helaas. Gelukkig heb ik er wel van gesmuld, het is een heel lekkere zoete lekkernij met knapperige amandelen en pittige sukade. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar!

Heura pizza

Bij sommige Jumbo’s ligt sinds kort deze diepvriespizza in het schap. Hij is van het merk Heura en veel is er op dit moment niet over te vinden online.

Dit artikel is onderdeel van de serie van vegan in de supermarkt. Lees hier alle delen uit deze serie.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer