Deze chocolade cups met speculoos zijn een heel lekkere twist op de bekende variant met pindakaas. En ze zijn ook nog eens heel makkelijk om te maken!
Mini cups
De hoeveelheden voor recept zijn voldoende om ongeveer 12 mini cups in de vorm van mini papieren muffinvormpjes mee te vullen. Je kunt natuurlijk ook gewone muffinvormpjes gebruiken, dan haal je er ongeveer de helft uit. De mini vormpjes kocht ik bij Xenos, een verpakking met 3 verschillende vormpjes en in totaal 90 stuks kost € 1,59. De minivormpjes zette ik tijdens het maken van de cups in een mini muffinhouder.
Smelten van de chocolade
Het smelten van de chocolade heb ik in een aluminium kom gedaan boven een pan kokend water met behulp van deze stoompaninzet van IKEA.
Mini chocolade cups met speculoos
- Genoeg voor: 12 stuks 1x
Ingrediënten
- 100 gram pure chocolade
- 1/2 eetlepel kokosolie
- 25 gram speculoos
- 1 theelepel kokosolie
Bereidingswijze
- Plaats 12 papieren muffinhouders in een metalen of siliconen muffinvormpjeshouder.
- Smelt de chocolade met de halve eetlepel kokosolie in een smeltkom boven een pan kokend water.
- Smelt de speculoos met de theelepel kokosolie in een steelpan tot het een egaal mengsel is en zet apart.
- Vul de mini cupcakevormpjes met een laagje chocolade en zet 10 minuten in de vriezer zodat de chocolade hard wordt.
- Verdeel het speculoos mengsel erover en zet 10 minuten in de vriezer.
- Verdeel tenslotte de rest van de chocolade erover en zet 10 minuten in de vriezer.
Dit artikel is in samenwerking met Alpro tot stand gekomen.
geen reacties