Afdrukken

Vegan Fast Food Friday #7: Crunchwrap

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • 8 tortilla wraps
  • 4 tacoschelpen
  • plantaardige boter of olie, om in te bakken
  • 1 schaal Naturli vegan gehakt 400 gram
  • 1 zakje tacokruiden, ik gebruikte Santa Maria Taco seasoning mix (en natuurlijk kun je ook zelf kruiden samenstellen)
  • 2 tomaten, in blokjes gesneden
  • 1/4 zakje vegan geraspte mozzarella, bijvoorbeeld van Violife (verkrijgbaar bij onder andere Albert Heijn en Jumbo)
  • ongeveer 100150 gram gesneden ijsbergsla

kaassaus

  • 1/2 cup/75 gram rauwe cashewnoten
  • 250 ml. water
  • 1 eetlepel edelgistvlokken
  • 1 teaspoon zeezout
  • 1 flinke snuf kurkuma (voor de gele kleur)

sour cream naar recept uit het boek Vegan Junk Food of kies voor de haver fraiche van Albert Heijn

  • 1 pakje van 450 gram silken tofu zoals van Taifun verkrijgbaar bij Ekoplaza
  • 4 tablespoons/60 ml. (olijf)olie
  • 4 tablespoons/60 ml. citroensap
  • 1 teaspoon zout

Bereidingswijze

  • Maak de kaassaus: Week de cashewnoten een half uurtje in kokend water, zo worden ze zachter. Giet de cashewnoten af en doe ze in een blender of keukenmachine en meng samen met het water, edelgistvlokken, zeezout en kurkuma. Voeg naar smaak meer edelgistvlokken toe. Schenk de saus in een steelpan en verwarm tot de saus dikker begint te worden.
  • Verwarm de tacoschelpen in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Meng het plantaardige gehakt met de tacokruiden.
  • Verhit wat plantaardige olie of boter in een koekenpan en bak het gehakt in een minuut of 5, roer regelmatig door.
  • Maak de sour cream door de silken tofu, (olijf)olie, citroensap en zout te mixen tot een glad mengsel in een blender of keukenmachine.
  • Snij een rondje uit 4 tortilla wraps met behulp van bijvoorbeeld een schoteltje of een deksel zoals op de foto is te zien. Leg de rondjes apart en gebruik de rest van de tortilla’s voor een ander recept zoals deze koekjes.
  • Leg een tortilla wrap op een bord. Schep in het midden wat gehakt en verdeel er wat kaassaus over.
  • Breek een tacoschelp doormidden en leg de twee helften naast elkaar op de kaassaus.
  • Verdeel er wat vegan sour cream over.
  • Verdeel er blokjes tomaat over, vervolgens vegan geraspte mozzarella en sla.
  • Leg er een uitgesneden rondje tortilla wrap op en druk aan.
  • Vouw de tortilla rondom dicht zoals op de foto te zien is.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan.
  • Leg de tortilla met de vouwkant naar beneden in de pan en bak een minuutje op hoog vuur of tot wanneer de onderkant goudbruin begint te kleuren.
  • Draai de tortilla met een spatel om en bak de andere kant.
  • Snij eventueel doormidden.