Eetdagboek #29

Ik vind het altijd interessant om te zien wat mensen eten. Eetdagboeken op blogs zijn dan ook een favoriet item! Op Wat eet je dan wel laat ik dan ook regelmatig zien wat ik zoal eet. Hierbij een greep uit mijn maaltijden en tussendoortjes van de afgelopen weken!

Woensdag 5 februari 2020

‘s Avonds at ik in mijn eentje en maakte een lekkere maaltijd voor mezelf die bestond uit gepofte zoete aardappel gevuld met een mengsel van spinazie en kikkererwten met tahin (sesampasta) en dan getopt met Everything but the bagel seasoning die ik in Amerika kocht, zoals ik hier liet zien. En ik at er een Oosterse schijf van de Aldi bij. Niet het meest fotogenieke gerecht, maar geloof me dat dit heerlijk is!

Vrijdag 7 februari 2020

Vandaag maakte ik een heerlijk vegan patatje stoofvlees. Die maakte ik eerder met jackfruit, maar nu met pulled oats. Erg geslaagd!

Zaterdag 8 februari 2020

Tussen de middag lunchte ik met geroosterd roggebrood, avocado, tomaat en jawel: de geweldige Everything but the bagel seasoning. Ik ga ‘m binnenkort namaken, dus hou de website in de gaten voor het recept daarvan!

‘s Avonds at ik het pulled oats stoofvlees maar dan met pasta in plaats van patat. Ik vond het een heerlijke combinatie. De macaroni die ik at kocht ik trouwens in de Turkse supermarkt, zoals ik hier eerder liet zien. Heel goedkoop en heeft een fijne bite!

In de avond maakte ik warme chocolademelk met mini marshmallows die ik ook in Amerika kocht. Deze vegan marshmallows zijn van het merk Dandies en kun je in sommige speciaalzaken in Nederland kopen en sowieso online. Heerlijk!

Maandag 10 februari 2020

Dat was lang geleden: een vegan kaneelbroodje van de broodafdeling van Albert Heijn! Erg lekker en spotgoedkoop, slechts € 0,61 per stuk.

‘s Avonds maakte ik weer eens deze maaltijd die gebaseerd is op het wokgerecht met rijst, groenten en tofu in satésaus van Eazie.

Dinsdag 11 februari 2020

Leftovers for lunch: de maaltijd van gisteravond smaakt de dag erna nog lekkerder!

Woensdag 12 februari 2020

‘s Avonds hield ik het heel makkelijk voor het avondeten: Thaise rode curry soep van Albert Heijn (deze potten zijn nadat je de soep hebt gegeten zo fijn als voorraadpot!) en volkoren crackers met vegan paté.

Donderdag 13 februari 2020

Mijn lunch bestond vandaag uit volkoren crackers met zelfgemaakte aardappelsalade, waarvan het recept nog online komt.

Vrijdag 14 februari 2020

Tussendoor probeer ik deze nieuwe vegan chocolade van Johnny Doodle met stukjes gedroogde banaan en amandelen. Erg lekker!

Tussen de middag at ik mijn goed gelukte vegan mac and cheese en bloemkool wings en ranch saus, die samen in de spotlight stonden voor dit deel van Vegan Fast Food Friday.

Het was Valentijnsdag en ondanks dat Fabien en ik er weinig aan doen, stonden we toch stil bij het feit dat we vandaag precies 4 jaar bij elkaar waren. We gingen ‘s avonds een hapje eten bij mijn favoriete restaurant: Spirit. We waren er allebei al een tijd niet geweest, dus veel van het buffet was voor ons nieuw. Zo heerlijk allemaal!

Zaterdag 15 februari 2020

‘s Ochtends ging ik een paar uurtjes naar Den Haag. Gewoon, lekker door de stad wandelen en wat rondkijken in winkels. Tussendoor dronk ik een latte met amandelmelk bij de Coffee Company. Zo cute dit hartje in mijn koffie!

Bij Ekoplaza kwam ik deze vegan lasagne tegen. Die wilde ik wel proberen en kocht er ééntje.

Ik vond het zeker niet vies, maar om eerlijk te zijn viel het tegen. Deze lasagne is eigenlijk een boel groenten met tomatensaus en vegan kaas erover, om het lasagne te noemen zouden er toch wel lasagnebladen in moeten zitten. Helaas.

‘s Avonds at ik restjes van wat ik de dagen ervoor had gemaakt. Dit was echt een bord met comfort food! Aardappelsalade en de mac and cheese met bloemkool wings en ranch saus. Zo heerlijk!

Zondag 16 februari 2020

Vandaag ging ik met Fabien op pad. Heerlijk vind ik zulke dagen, waarop niets moet. We gingen even langs wat kringloopwinkels en naar Intratuin waar ik deze vegan marshmallows met een laagje Belgische chocolade tegenkwam. Ik liet ze hier al eerder zien.

Die wilde ik uiteraard proberen! Ik koos de frambozen variant. Erg lekker! Wel prijzig, maar het voor af en toe waard.

Later in de middag at ik bij McDonalds de vegan mini apple pies die momenteel in het assortiment zitten. Een aantal keer per jaar zijn deze verkrijgbaar. Zo lekker zijn ze!

‘s Avonds maakte ik hotdogs. Fabien had de Moving Mountains worsten nog niet geprobeerd.

Ik vind ze op zichzelf mwa, ik vind het jammer dat er zo’n typische nasmaak aan zit die wel meer vleesvervangers hebben. Maar qua structuur en smaak zijn ze zeker goed te doen, zeker voor een snelle hap als deze hotdogs met alles er op en er aan.

Dinsdag 18 februari 2020

‘s Middags dronk ik tijdens het werk een potje thee (hoe cute is mijn nieuwe theepot van de kringloop?) en at er als lunch een tosti bij bestaande uit wit tijgerbrood van AH (die is vegan!) met vegan pesto (van het merk Costa Verdure, ook verkrijgbaar bij AH) en de plakjes vegan mozzarella van Violife.

Erg geslaagd wat mij betreft.

‘s Avonds had ik geen puf om te koken en aten we pizza. Ik koos de vegan pizza van Dr. Oetker.

Die is op zich prima te eten vind ik, voor af en toe. Maar ik topte ‘m wel met extra gegrilde groenten en vegan Parmezaanse kaas.

Woensdag 19 februari 2020

‘s Middags maakte ik een heerlijk gerecht, dat ik nog wil verder wil aanpassen voor ik het recept online zet. Het was smullen, maar ik wil er toch nog één en ander aan veranderen. Het bestond onder andere uit rijst met gewokte broccoli en de vegan biefstuk van Vivera in een lekker pittige saus.

‘s Middags maakte ik ook deze appel kaneel bollen. Zo heerlijk met een kop thee! Hoe je ze maakt kun je hier zien.

Het was een echte bak- en kookdag vandaag waarop ik ook deze bananencake met chocolade en kokos bakte. Het recept hiervoor volgt nog!

‘s Avonds bakte ik deze Chinese tofu die ik in de toko kocht.

Ik dacht dat dit heel stevige tofu was, maar het leek meer op heel zachte silken tofu. Ik bakte het in wat olie en het leek tot mijn verbazing qua bite en smaak op gebakken eiwit. Wat peper en zout erover en mijn gebakken ei cravings zijn gestild!

Ik bakte deze tofu voor in de soato soep, waarvan ik de basis deze keer ook in de toko kocht. Het viel zo tegen, wat smaakte het flauw. Ik heb er dan ook geen foto van, helemaal niet bij stil gestaan. De volgende keer maak ik ‘m weer zoals ik eerder deed naar dit recept.

Donderdag 20 februari 2020

Ik was weer in Den Haag vandaag voor een leuke afspraak. Naderhand ontmoette ik Fabien in het centrum waar we samen gingen lunchen. We hadden trek in de cajun fries van Five Guys, die zijn zo lekker. Verder zijn er helaas niet veel vegan opties daar. Ik koos de Cheese Veggie Sandwich die ik bestelde zonder kaas en zonder broodje, want die is niet vegan, maar met ijsbergsla bladeren in plaats daarvan als broodje. Wat je dan overhoudt? Tja, niet bijzonder te noemen: ijsbergslabladeren gevuld met gegrilde groenten. De cajun fries maakte alles goed.

‘s Avonds gingen Fabien en ik uit eten bij het fijne Little V hier in Rotterdam. Weinig keuze voor veganisten helaas, maar wat ze kunnen maken is wel ontzettend lekker! Ik koos de bun, dat is een Vietnamees gerecht met vermicelli noodles. Geef wel duidelijk aan dat je veganist ben wanneer dat zo is, want dan wordt de vissaus vervangen door sojasaus. Erbij koos ik de Dragon Lady wat een cocktail zonder alcohol is die gemaakt wordt met watermeloen en gember.

Omdat ze bij LittleV geen vegan desserts hebben gingen we erna nog langs Spirit. Daar kun je van het buffet ook heerlijke vegan toetjes kiezen. Ik koos de bessen crumble en vegan chocolade mousse. En een chai latte met amandelmelk erbij.

Vrijdag 21 februari 2020

Tussen de middag maakte ik het item voor Vegan Fast Food Friday: broodjes fish filet, vegan uiteraard. Ik vond het zo lekker! Kijk hier om te zien hoe je ze ook kunt maken.

‘s Avonds at ik volkoren pistolets met chipotle hummus van Maza, deze probeerde ik voor het eerst.

Erg pittig, daar moet je van houden, maar voor mij precies goed! Ik deed ook nog wat gegrilde courgette op de broodjes.

Zaterdag 22 februari 2020

‘s Avonds maakte ik een recept van Allerhande dat ik al vaker gemaakt heb. Zo simpel maar zo lekker: spaghetti met aubergine en pesto. Vervang de pesto door een vegan variant zoals de Costa Verdure die je bij Albert Heijn kunt kopen!

Zondag 23 februari 2020

Vandaag at ik iets dat zoveel herinneringen oproept van vroeger: ravioli uit pot.

Dit at ik graag als kind! Gelukkig is er een veganistische versie verkrijgbaar bij Ekoplaza, twee zelfs, want er is er ook eentje met seitan. Je hoeft het alleen even op te warmen en klaar. Ik deed er nog wel wat vegan Parmezaanse kaas over.

Eerdere eetdagboeken bekijken? Kijk hieronder!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer