Rijst met groenten en tofu in satésaus

De laatste tijd begon ik een lichte verslaving te ontwikkelen voor een take-away gerecht bij de keten Eazie: rijst met gewokte groenten met tofu in een zalige satésaus. De hoogste tijd om dat zelf eens thuis proberen na te maken.

Het smaakt niet helemaal hetzelfde, maar het komt wel dichtbij in de buurt! De tofu blijft net als het gerecht bij Eazie zacht. Ik vind dat in dit gerecht wel erg lekker. Mocht je daar niet van houden kun je een vleesvervanger naar keuze toevoegen zoals vegetarische kipstukjes bijvoorbeeld.

Afdrukken

Rijst met pinda curry en tofu

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 2 personen 1x
Scale

Ingrediënten

  • 200 gram rijst
  • olie, om in te bakken
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 gram tofu, uitgelekt en in blokjes gesneden
  • 1/2 courgette, ongeveer 200 gram, in vieren gesneden in de lengte en vervolgens in dunne plakjes
  • 1/2 puntpaprika, in dunne reepjes gesneden
  • 125 gram champignons, in dunne plakjes gesneden
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 2 eetlepels 100% pindakaas met stukjes noot
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 200 ml. kokosmelk

Bereidingswijze

  • Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit wat olie in een wok of hapjespan.
  • Bak de knoflook een half minuutje op hoog vuur.
  • Voeg de courgette, puntpaprika, champignons en tofu toe en bak een paar minuten mee, schep regelmatig om.
  • Voeg de sambal oelek, pindakaas, sojasaus en kokosmelk toe, roer goed door en verwarm een minuutje door.
  • Serveer de groenten en tofu in pindasaus met rijst.
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer