Afdrukken

Rijst met pinda curry en tofu

Ingrediënten

Scale
  • 200 gram rijst
  • olie, om in te bakken
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 gram tofu, uitgelekt en in blokjes gesneden
  • 1/2 courgette, ongeveer 200 gram, in vieren gesneden in de lengte en vervolgens in dunne plakjes
  • 1/2 puntpaprika, in dunne reepjes gesneden
  • 125 gram champignons, in dunne plakjes gesneden
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 2 eetlepels 100% pindakaas met stukjes noot
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 200 ml. kokosmelk

Bereidingswijze

  • Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit wat olie in een wok of hapjespan.
  • Bak de knoflook een half minuutje op hoog vuur.
  • Voeg de courgette, puntpaprika, champignons en tofu toe en bak een paar minuten mee, schep regelmatig om.
  • Voeg de sambal oelek, pindakaas, sojasaus en kokosmelk toe, roer goed door en verwarm een minuutje door.
  • Serveer de groenten en tofu in pindasaus met rijst.