Rijst met pinda curry en tofu
- Auteur: Suzanne
- Genoeg voor: 2 personen 1x
- 200 gram rijst
- olie, om in te bakken
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 gram tofu, uitgelekt en in blokjes gesneden
- 1/2 courgette, ongeveer 200 gram, in vieren gesneden in de lengte en vervolgens in dunne plakjes
- 1/2 puntpaprika, in dunne reepjes gesneden
- 125 gram champignons, in dunne plakjes gesneden
- 2 theelepels sambal oelek
- 2 eetlepels 100% pindakaas met stukjes noot
- 2 eetlepels sojasaus
- 200 ml. kokosmelk
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit wat olie in een wok of hapjespan.
- Bak de knoflook een half minuutje op hoog vuur.
- Voeg de courgette, puntpaprika, champignons en tofu toe en bak een paar minuten mee, schep regelmatig om.
- Voeg de sambal oelek, pindakaas, sojasaus en kokosmelk toe, roer goed door en verwarm een minuutje door.
- Serveer de groenten en tofu in pindasaus met rijst.