Eetdagboek #26

Ik vind het altijd interessant om te zien wat mensen eten. Eetdagboeken op blogs zijn dan ook een favoriet item! Op Wat eet je dan wel laat ik dan ook regelmatig zien wat ik zoal eet. Hierbij een greep uit mijn maaltijden en tussendoortjes van de afgelopen weken!

Woensdag 12 juni 2019

Vandaag bakte ik vegan boterkoek: twee versies! Deze zijn heel goed gelukt. Je kunt beide recepten hier vinden.

Vrijdag 14 juni 2019

Vandaag gingen Fabien en ik naar de Efteling. Wat is dat toch een fantastisch pretpark. En gelukkig zijn er behoorlijk wat vegan opties in de restaurants! Ik heb er een apart artikel over gemaakt, klik daarvoor hier!

Zaterdag 15 juni 2019

’s Avonds at ik deze detox salade, gebakken aardappeltjes en een vegan medaillon, die onder andere verkrijgbaar zijn bij Ekoplaza.

Dinsdag 18 juni 2019

’s Avonds probeerde ik de kant en klare vegan lasagne die ik bij Gimsel (biologische supermarkt) kocht. Ik had er hoge verwachtingen van, maar vond ‘m niet zo lekker. Deze lasagne bestaat voornamelijk uit champignons en spinazie en ik hou echt meer van een tomaten-vega-gehakt-saus.

Woensdag 19 juni 2019

Makkelijk vanavond: ik maakte een maaltje dat binnen weinig tijd klaar is. Gebakken rosti met een blikje Bonduelle festini (doperwten, wortel en mais) erdoor, wat Remia Mayolijn en de vegan zeesticks (soort plantaardige vissticks) van Albert Heijn. Echt comfort food wat mij betreft!

Donderdag 20 juni 2019

Het was weer zo warm vandaag, dat we het bij een heel makkelijke maaltijd hielden. Een broodje plantaardige krokante kipschnitzel van Vivera met ijsbergsla en Remia Mayolijn met zwarte peper er door en daarbij patat uit de airfryer.

Vrijdag 21 juni 2019

’s Avonds maakte ik pasta met hummus en groenten, waarvan ik een video heb opgenomen. Deze kun hieronder bekijken!

Zaterdag 22 juni 2019

Aan het eind van de ochtend haalde ik deze heerlijke vegan cinnamon roll bij Sajoer in de stad hier in Rotterdam. Ik ging eigenlijk voor de vegan donuts en tompouce, maar die waren al uitverkocht.

’s Middags at ik een broodje vegan pom bij De Kade. Ik heb nog nooit pom op en wist niet wat ik kon verwachten, maar ik vond het echt zo heerlijk!

Zondag 23 juni 2019

Ondanks dat het vreselijk heet was vandaag kreeg ik ’s avonds trek in warme chocolademelk na het zien van deze video over een restaurant in Londen die dit serveert met marshmallow fluff er op gemaakt van aquafaba, oftewel het vocht uit een blik kikkererwten. Ik had daar al eerder van alles mee gemaakt, zoals je hier kunt zien onderaan het artikel. Maar deze combinatie leek me zo waanzinnig lekker, dat wilde ik direct proberen! En inderdaad, het is echt heel lekker.

Maandag 24 juni 2019

Als lunch maak ik scrambled tofu. Ik strooide er de vegan bacon pieces overheen die ik onlangs bij Kelly’s Expat Shopping kocht in Den Haag, een winkel waar ze Britse en Amerikaanse levensmiddelen verkopen. Deze bacon bits kun je vaak ook in Aziatische supermarkten en toko’s kopen.

Maandag 1 juli 2019

Noodles for lunch! Deze noodlesoep bestaat uit een pakje Indo Mie groente noodles (5 pakjes voor een euro bij Kruidvat!), wokgroenten en edelgistvlokken. Zo lekker!

Zondag 7 juli 2019

’s Avonds haalde ik een burrito to go bij Salsa Shop om thuis op te eten. Heerlijk!

Maandag 8 juli 2019

Als avondmaaltijd maakte ik Libanese wraps (verkrijgbaar op de broodafdeling van Albert Heijn) met ijsbergsla, vegan gyros van Vivera en zelfgemaakte knoflooksaus die bestaat uit Remia Mayolijn verdund met wat water, knoflook, zwarte peper en peterselie.

Dinsdag 9 juli 2019

Op de website van Allerhande kwam ik een lekker ideetje tegen: vegan biefstuk met peperroomsaus en Franse frietjes. Ik maakte mijn eigen versie door een champignonroomsaus te maken door een ui heel fijn te snijden, deze met plakjes kastanjechampignons te bakken in wat plantaardige boter en vervolgens op smaak te brengen met zwarte peper, zout en peterselie en er een roomsaus van te maken door een flinke scheut Alpro soja cuisine toe te voegen. En dan dat over de vegan biefstuk van Vivera met Franse frietjes uit de airfryer erbij: heerlijk!

Eerdere eetdagboeken bekijken? Kijk hieronder!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

6 reacties

  • Reply Annemarie

    Zo leuk altijd, die eetdagboekjes.
    Weet jij zeker dat die noodles vegan zijn? Inclusief alle toevoegingen? Dan ga ik ze ook kopen. Twijfelde er vaak over.

    11 juli 2019 at 09:35
    • Reply Suzanne

      Jazeker, ik eet en post alleen producten en gerechten die 100% vegan zijn!

      14 juli 2019 at 22:27
  • Reply Suzanne Rutten

    Dank voor al je hulp, met door jou is vegan eten geweldig!
    Die Libanese wraps met gyros zijn FANTASTISCH!!!!

    18 juli 2019 at 12:15
    • Reply Suzanne Rutten

      *mede ipv met…

      18 juli 2019 at 12:16
  • Reply Suzanne

    Bijdehante vraag: Zou je misschien een zoekoptie kunnen toevoegen aan je website? Ik zoek me steeds de bliep als ik iets terug wil vinden 🙂
    Zou top zijn, dank!!

    22 juli 2019 at 19:03
    • Reply Suzanne

      Die is er! Op desktop helemaal bovenaan en in de zijbalk. Op mobiel alleen in de zijbalk. En anders sowieso via Google intypen wateetjedanwel + dat wat je zoekt.

      22 juli 2019 at 20:32

    reageer